Crap impanat cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 crap de circa 1,5 kg curatat si spalat,
  • sare,
  • piper,
  • 100 g slanina,
  • 2 cartofi mari,
  • 60 g unt,
  • 1 conserva mica cu ciuperci,
  • 2 rosii,
  • inca 30 g unt,
  • 1 legatura patrunjel verde.

Mod de preparare

Crapul spalat sub jetul de apa se zvanta cu un stergar, se da cu sare si piper pe dinauntru si pe dinafara si se impaneaza din loc in loc cu fasii de slanina de circa 1/2 cm grosime. Cartofii se curata de coaja, se spala, se introduc netaiati in interiorul pestelui, care se aseaza - cu burta in jos - pe o tava si se stropeste cu unt topit (60 g). Se da apoi la cuptorul incins la 200gr.C si se lasa sa se patrunda circa 40 de minute. Se scurg ciupercile din conserva, se spala rosiile, se zvanta si se taie bucati si se dunstuiesc toate impreuna - aproximativ 5 minute - in untul incins (30 g). Se scoate crapul pe un platou fierbinte (cand este facut pestele, aripioara dorsala se desprinde foarte usor), se pun de jur imprejur ciupercile si rosiile si se garniseste cu buchetele de patrunjel verde. Se serveste cu cartofi fierti caliti in unt si salata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise