Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 aprilie 2020

Ingrediente
-3 kg.carne de porc,macra, -10 oua fierte, -10 oua crude, -2 legaturi de usturoi verde, -2 legaturi de ceapa verde, -1 legatura leustean verde, -1 lingurita tarhon, -1 lingurita piper macinat, -1 lingurita cimbru, -1 lingura sare, -1 lingurita chili, -1 paine de 300 gr, -600 gr.bacon.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se portioneaza carnea de porc si se pune la foc cu apa si putina sare, se lasa sa clocoteasca vreo zece minute, dupa care se opreste focul si se clateste carnea cu apa rece. Asa cozonacii vor iesi curati si frumosi. Se da carnea si painea inmuiata in lapte dulce sau apa prin masina de tocat carne.

Se toaca verdeturile si se pun peste carnea tocata, se adauga condimentele, sarea, ouale crude si se omogenizeaza compozitia.

Se imparte compozitia in patru parti egale, se pune hartie de copt in doua tavi, se asaza felii de bacon in asa fel incat sa ocupe toata tava. Se pune in cele doua tavi cate 1/4 din compozitie, se asaza oua fierte, curatate, se pune restul de cate 1/4 de compozitie in fiecare tava, se inveleste compozitia cu bacon si se dau tavile la cuptor pentru circa o ora la foc potrivit sau pana cand sunt gata rumeniti.

Se opreste focul, se lasa in tavi sa se raceasca bine dupa care pot fi portionati si serviti .Este intr-adevar o mancare cu multe calorii sau cum or zice altii bombe calorice, dar este un preparat foarte delicios si nu va muri nimeni daca va gusta asa ceva la masa de Sf.Pasti.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci din carne de porc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Pulpa de miel cu rozmarin marinata rapid cu aparatul Food Saver

Amestecati ingredientele pregatite pentru marinare si ungeti cu acestea bucata de carne de miel.

0 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Baton de casa

Baton de casa

Se unge tava cu putin unt. Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao. Se fierb 150 ml apa cu

9 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Ionescu , 11 mai 2020

    Vreau prăjitură

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • -3 kg.carne de porc,macra
  • -10 oua fierte
  • -10 oua crude
  • -2 legaturi de usturoi verde
  • -2 legaturi de ceapa verde
  • -1 legatura leustean verde
  • -1 lingurita tarhon
  • -1 lingurita piper macinat
  • -1 lingurita cimbru
  • -1 lingura sare
  • -1 lingurita chili
  • -1 paine de 300 gr
  • -600 gr.bacon.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Ionescu

Vreau prăjitură

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Pasca fara aluat Pasca fara aluat

Se mixeaza ouale bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat. Se mixeaza pana se topeste zaharul, adaugi untul moale-topit, mixezi sa se

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Pasti
Cozonac Cozonac

Mai întâi pregătim maiaua. Într-un bol punem drojdia uscata, 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina, 2 linguri de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Pasti
Cozonac evantai