Conopida se spală, se desface în bucheţele şi se opăreşte în apă sărată cca.5 minute. Se pune la scurs.
Cartofii se fierb în coajă, se pun sub jet de apă rece, se curata si se taie felii mai groase. Intr-un vas de jena sau o tavă mai înaltă, unsă în prealabil cu unt, se pun buchetele de conopidă alternate cu feliile de cartofi. Peste ele se adaugă 150 gr.cascaval sau branză taiată bucati medii.
Separat, se bat ouăle cu un praf de sare si smantâna. Compoziţia se toarnă peste conopidă. Deasupra se rade rerstul de cascaval sau brânză. După gust,se poate pudra cu piper.
Se coace cca.30 min., pâna s-a închegat compozitia iar cascavalul este auriu (la foc moderat). Se poate servi atât caldă cât şi rece, cu pătrunjel verde deasupra,alături de o salată de roşii cu ceapă.
Bon apetit!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii