Intr-o sticla(borcan),se pune cafeaua,batonul de vanilie si alcoolul.Se mesteca,prin rasturnare.Se inchide ermetic si se lasa,intr-un loc intunecos,10 zile.In fiecare zi,se agita. Dupa 10 zile,laptele se fierbe cu zaharul.Dupa ce da in clocot,se lasa
Boza - un fel de braga turceasca
Bulgurul trebuie lasat peste noapte la inmuiat intr-o oala mai mare. Dimineata se completeaza cu apa si se fierbe la foc mic pina se inmoaie bobitele. (aprox 3 ore - puteti adauga suplimentar apa daca este nevoie, cite putin din cind in cind). Se scoate
Se pune intr-un ibric vinul, unde adaugam o bucata de portocala decojita, marul taiat in 4 bucati si il fierbem cu scortiosara si zaharul.
Bloody Mary - cocktail cu alcool
Amestecati intr-un pahar vodca, sucul de rosii si zeama de la lime. Reteta originala recomanda la trei masuri de vodca, sase masuri de suc de rosii si o masura de zeama de lamaie sau de lime. La aceste ingrediente se adauga cate putin din: sosul Worcester,
Preparare:boabele de cafea se pun in tuica,impreuna cu zaharul vanilat si se lasa 3-4 zile timp in care se mai agita sticla.Este excelent merita sa incercati!
Capsunile se curata de codite, se spala, se scurg, se taie in 4 si se pun la blender.Se adauga sucul de mere, iaurtul bucatile de mango si se mixeaza pana devine o pasta. Se toarna bautura in pahare reci, se decoreaza cu fructe, frunze de menta si se
Pepenele se curata de coaja, se taie cubulete si se pune intr-un vas cu blender.Se adauga miezul de kiwi taiat cubulete, gheata, frunzele de menta rupte, zeama de lamaie si mierea. Se mixeaza toate incredientele pana devin o pasta omogena.Se toarna in
Punem intr-un blender cafeaua racita,laptele,cuburile de gheata,crema de ciocolata, inghetata, zaharul si amestecam pentru o omogenizare buna.Turnam in pahare si ornam cu frisca si fasii de fructe confiate. Delicios, delicios..............
Mousse de Chocolate cu Shots de Rodii
* Pentru mousse, topeste ciocolata cu untul si adaugã peste gãlbenusele bãtute cu jumãtate din cantitatea de zahãr. La urmã se pun albusele bãtute bine cu restul de zahãr. Amestecã bine cu telul si toarnã în pahare, decoreazã cu ciocolatã
Sucurile de fructe se amesteca bine intr-un blender,se adauga apa(plata sau acidulata dupa preferinta)pana la completarea cantitatii de 1 litru;se adauga la final vinul,se amesteca din nou si se serveste cu gheata in pahare inalte.
Cum se prepară vișinata Visinele se spala si se pun in sticla impreuna cu zaharul. Se lasa cateva zile pana cand visinele se acopera de sirop. Se adauga alcoolul de 96 de grade si se mai lasa cateva zile, agitandu-se din cand in cand continutul. Se
Intai prajim ardeii intregi in ulei adinc incins.Le scurgem de ulei si le saram. Pregatim cocteilul ammestecand toate ingridentele intr-un vas adanc. Se toarna cocteilul in pahare si se serveste alaturi de ardeii prajiti,masline,anchovi si saratele. Este
Coacazele se curata de codite si de mizerie. Se pun la fiert. Se ia zeama care ramane. Se pune zaharul. Se pune alcolul sau vodka. Se pune la rece 1 ora. Apoi se scoate se pune o frunzulita de menta(optional) si un cub sau doua de gheata(optional).
Smoothie cu pere, cirese si menta
Dati perele printr-un aparat de stors fructe. Sucul obtinut il puneti intr-un blender impreuna cu ciresele fara samburi, cuburile de gheata si menta tocata marunt . Obtineti 3 pahare de crema de fructe.
Varsă fructele congelate în blender, alături de iaurt şi suc. Amestecă treptat, în mai multe ture pâna se obţine un piure. Se poate consuma ca atare. A doua variantă: Pune în loc de suc un borcan de compot de piersici, adaugă un borcan
Lichior de ouă pentru sărbători
Se freacă zahărul cu gălbenuşurile pănă se albeşte.Laptele cald se adaugă treptat la ouă, apoi se mai pune pe un foc foarte mic(sau pe aburi) cam 10 minute până devine ca o smântână subţire. Se ia de pe foc, se adaugă esenţele şi când
Smoothie cu banana, portocala si mere
Curatam fructele si le taiem bucatele. Punem in blender iaurtul si fructele maruntite. Mixam pina se fac pasta fructele. Se poate adauga cuburi de gheata, cine doreste. Punem bautura in pahare si presaram deasupra scortisoara. Pofta mare !
Un suc acrisor, estetic, o alternativa foarte prezentabila la sucurile asa-zis naturale, din comert. Il poti prezenta la o petrecere pe post de cocktail non-alcoolic. Fructele de kiwi se curata de coaja. Limele se storc dar tai ininte 3 feliute pentru
Se pune vinul cu zaharul la fiert si intre timp se storc portocalele si se taie gutuia cubulete. Cand incepe sa fierba vinul se adauga sucul de portocale si gutuia, se mai lasa sa dea cateva clocote si se opreste, se adauga si scortisoara. Se pune in
Vodka si siropul se pun intr-un shaker cu cuburi de gheata si se amesteca bine, apoi se toarna in pahar. Gura paharului se unge cu un pic de miere pentru a se prinde zaharul, se orneza cu o felie de lamaie si cu paiul.