1. Amesteca romul, brandy, zeama de lamaie si zaharul intr-un bol termorezistent. Adauga apa clocotita si amesteca bine. 2. Gusta si adauga zahar daca necesita. Decoreaza cu o felie de lamaie si se serveste imediat in pahare termorezistente.
Se curăţă kiwi de coajă şi îl tai cubuleţe. Amesteci în blender kiwi , siropul de zahăr , coaja de lămâie şi jumătate din cuburile de gheaţă . Adaugi vodka , sucul de lămâie şi torni cocktailul în două pahare.
Gutuile se spala bine in asa fel incat sa mearga tot puful de pe ele si se taie in 4. Se curata de seminte si de toata partea tare din jurul semintelor, apoi se taie felii mai subtiri si se stropesc cu lamaie. Bucatile de anason stelat se pun intr-o
Suc de morcovi cu mar si portocala
Morcovul se curata, se spala, se taie bucati si se pune la fiert; dupa 5 minute se adauga si marul taiat cubulete. Se mai fierb 10 minute pana se inmoaie putin morcovul. Morcovul, marul,apa plata si sucul si pulpa de la portocala se pun intr-un blender
Cum se prepară vișinata Spalam visinele coapte si sanatoase (curatate de codite si frunze), apoi le lasam sa se usuce. Le punem intr-o damingeana de sticla in starturi alternative de visine si zahar, astfel incat stratul de zahar final sa fie mai
Vin fiert, în varianta tropicală
În primul rând, plecăm de la alte premise decât cele cunoscute şi nu fierbem vin roşu, ci alb. Contează mai puţin soiul ori cât este de dulce vinul, oricum îşi va schimba gustul după preparare. Mai avem nevoie de următoarele,
Se pun in blender piersica (fara sambure), sucul de grapefruit si mierea. Se mixeaza bine, se pune in pahar sucul obtinut. Se pot adauga cateva cuburi de gheata. Rapid, gustos si sanatos.
Petalele de trandafiri se spala in mai multe ape. Intr-un lighean de bucatarie se pune apa si zaharul , care se amesteca pana se dizolva. Lamaile se curata de coaja si se taie in bucati mai mici , care se storc bine. Se adauga petalele de trandafiri
Cele doua limes se spala si se taie, bucatele. Bucatele se pun in paharul de la blender sau direct in carafa. Peste limes se pun frunzele de menta, spalate si lingurile de miere. Cu blenderul, se mixeaza pt cateva momente, dupa care se pune apa. Carafa
Ghimbirul se curata si se taie bucatele. Bucatelele de ghimbir se pun in paharul de blender. Peste ele se pun mierea si zeama de lamaie. Se pun 500ml de apa (atat intra in paharul meu de la blenderul vertical) . Si se mixeaza cateva momente cu blenderul.
Zmeura o spalam si o scurgem de apa. O bagam la blender si o zdrobim. Trecem printr-o sita ca sa indepartam semintele. Punem zmeura fara seminte inapoi in blender, adaugam putina apa plata (asta o puneti dupa ochi), zeama de lamaie si miere. Mai dam
Visinele le indepartam coditele si le spalam bine. Le punem la scurs pe o sita. Intr-un borcan mare de sticla (eu am pus in unul de 5 kg) incepem sa asezam visinele. Punem un rand de visine, unul de zahar, iar visine, iar zahar, iar ultimul strat trebuie
Milkshake cu ananas, anason si sorbet de lamaie
Incepem cu sorbetul: Intr-un vas punem apa plata cu zaharul si le asezam pe flacara aragazului. Lasam pe foc pana zaharul se topeste, dar sa nu dea in clocot. Tragem siropul deoparte, adaugam sucul de lamaie si dam la congelator. Din 30 in 30 de minute,
Pune intr-un mixer lapte adauga peste el zahar si cafea si se amesteca foarte bine. Adauga si gheata si amesteca din nou. Pune amestecul in pahare si presarati niste cafea peste ele Sa o savurati cu placere! http://www.youtube.com/watch?v=gUDaV4h6p8Q
Milkshake cu zmeura, capsuni si inghetata
Spalam capsunile si le indepartam coditele. Intr-un blender punem zmeura congelata, capsunile taiate, mierea, zeama de lamaie, inghetata de vanilie si le mixam in blender pana obtinem un piure spumos. Turnam cate putin lapte pana milkshake-ul devine
Socată reţeta bunicii Inflorescentele de soc se spala cu grija. Zaharul se dizolva in apa. Lamaile se curata de coaja, se taie in bucati mai mici si se storc usor de suc in apa cu zahar. Se adauga inflorescentele de soc si se lasa 24 de ore; se mai
Intr-un bidon de 5 litri amestecam vinul, alcool-ul, siropul , esenta si le agitam bine. Il aseazam in sticle si se lasa la macerat macar 1-2 saptamani. Sticlele le puneti undeva la rece in camara si in fiecare zi mai agitati putin sticlele. Se serveste
Turnati Aperolul in paharul de vin, apoi adaugati vinul, sucul de portocale si la final apa minerala si cuburile de gheata daca le agreati. Se poate si fara, e superba oricum. Se serveste cu multa voie buna, si praline condimentate absolut delicioase.
Se pun toate la macerat cel putin 1 saptamana, cand se ajunge la culoarea si gustul dorit, se filtreaza si se pune in sticle.
Mod de preparare Se spala merele si se taie in felii foarte subtiri, Se pastreaza coaja pentru ca in ea se gasesc multe vitamine si minerale. Se inaltura coditile si semintele. Merele se dau deoparte. Lamaia se decojeste atat de coaja exterioara galbena,