Cocktail de fructe pentru salate si prajituri

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cantitatile sunt la aprecierea fiecaruia cu mentiunea ca raportul dintre cantitatea de zahar si cea de fructe trebuie sa fi de cca 1/1 (adica 1kg zahar la 1kg de fructe in functie si de dulceata sau acreala fructelor si de gust).
  • Avem deci nevoie de:
  • - fructe de sezon, pe masura ce apar (capsuni, zmeura, afine, mure, fragi, visine etc)
  • - zahar in functie de cantitatea de fructe
  • - 1 borcan mare cu capac (ca de muraturi)
  • - 1l de coniac corespunzator unui borcan de 5l

Mod de preparare

In borcanul spalat si sterilizat (ca sa nu se produca mucegai) se aseaza fructele in straturi acoperindu-le cu zahar.

Se clatina borcanul la 2-3 zile fara a se rasturna insa.

Cand borcanul s-a umplut (catre sfarsitul verii) se toarna coniacul si se vantura borcanul.

Se pastreaza la fel ca muraturile, in loc racoros si uscat, ferit de inghet.

Se foloseste la salate de fructe sau la diverse prajituri atat in compozitie cat si pentru ornat.

A nu se consuma inainte de a conduce un autovehicul!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise