Ingrediente
Aluat:, 3 oua, 500 ml lapte, sare, 300 g faina ( pentru 14-15 clatite), Coaja:, 3 oua, 200 g pesmet, Umplutura:, 500 g carne de pui, 500 g ciuperci, 1 ceapa, 2 oua, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 2 linguri ulei(untura), sare, piper, paprica, cimbru uscat- dupa chef
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
33 voturi
Mod de preparare
Umplutura:
Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu ;) Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte rece si se bate cu ouale. Cand s-au inmuiat si s-au rumenit usor ceapa, carnea si ciupercile ,se adauga sosul cu lapte si ou, cimbru, piper, paprica, sare. Se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba cateva minute pana cand amestecul se ingroasa.
Clatitele:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase si mai mari, sa incapa umplutura si sa se poata inchide la capete.
Umplerea:
Clatitele calde se umplu cu amestecul pregatit si se ruleaza ,infundand capetele. Se trec prin ou, apoi prin pesmet si se pun la prajit pana se coloreaza pesmetul si se formeaza coaja- "partea de originalitate a brasovencei" .Se scot pe hartie absorbanta .Se aseaza pe platou si apoi "va curge sosul in valuri" , care sos poate fi de rosii sau de smantana- dupa cum preferi.
Dragos Drago , 30 ianuarie 2015
daca faci doua?
Hristea Maria , 25 ianuarie 2015
multumesc pt sfat
Mihaela Panait Moraru , 24 ianuarie 2015
umplutura se poate inabusi cu putina grasime , iar clatitele umplute se pot baga la cuptor, cu sosul de smantana sau de rosii deasupra
Larisa Ladu , 03 august 2014
nu cred ca atat de mult prajit face bine la ....ficat.intii prajesti clatitele,apoi prajesti carneacu ciuperci etc si inca o data umpli clatitele si se prajesc. cam multa prajeala
ioska (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2014
Roibu Valeriu : 30 de min cand ai facute clatitele .....:)
Veronica Musat , 12 ianuarie 2014
Sunt minunate,voi incerca si eu
Roibu Valeriu , 12 ianuarie 2014
Timpul de preparare 30 min? imposibil!
Lyda Pich , 19 octombrie 2013
Totul este prăjit iar clătitele chiar de două ori!
Sanda Bura , 18 octombrie 2013
sunt foarte bune
Mihaela Ilie , 01 octombrie 2013
Totul este prăjit iar clătitele chiar de două ori!
Roger Thijs , 30 septembrie 2013
Totul este prăjit iar clătitele chiar de două ori!
Mihaela Ilie , 30 septembrie 2013
sunt o bomba calorica!!!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010
Ce sa mai spun?o bunatate.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 noiembrie 2010
O bunatate care nu poate fi refuzata...yumi,yumi.*****
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010
Absolut delicioase!!! Felicitãri :)
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010
Foarte fine si apetisante!*****
maria mihalache (Chef de cuisine) , 14 noiembrie 2010
Frumoase si delicioase.