Se amestecă cu mixerul, într-un castron, făina şi ouăle. Treptat se adaugă laptele şi sifonul, amestecând continuu. Se adaugă praful de sare şi se amestecă până capătă consistenţa unei smântâni subţiri.
Se încinge o tigaie (dacă aveţi tigaie de teflon o recomand) şi se unge cu ulei. Se toarnă amestecul cu polonicul în tigaie, mişcând-o circular, în aşa fel încât să acoperiţi tot fundul cu un strat cât se poate de subţire şi de uniform.
Se prăjeşte fiecare clătită aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau până capătă o culoare aurie. Se servesc fierbinţi sau reci, după preferinţă.
Se pot servi cu:
- cremă de ciocolată şi îngheţată de vanilie,
- banane şi cremă de ciocolată
- gem sau dulceaţă
- miere şi nuci
- brânza de vaci cu stafide, etc
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii