autor:

Anca Rm

» » , , , Retete de Pasti, Borsuri si Ciorbe, Mancaruri cu carne, Supe de carne

Ciorba de miel

Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 aprilie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 aprilie 2020

Ingrediente
-300 gr carne de miel (carne bucati care a ramas din transare, coaste), -1 ceapa, -2-3 morcovi, -1 pastarnac, -1 patrunjel, -1/4 telina mare, -4 cartofi, -100 gr mazare, -1 ardei rosu, -2 rosii sau bullion (200 ml), -2 linguri bors la plic sau 200 ml bors din cereale, -frunze de leusetean, -frunze de patrunjel, -sare, -piper, -2 linguri ulei, -2,5 litri apa fierbinte

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete.

Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa , morcovii , patrunjelul,pastarnacul si telina . Le calim pana prind putina culoare ,se rumenesc .

Adaugam carnea taiata bucati mai mici sau mai mari , dupa cum doriti. Amestecam de cateva ori si turnam apa fierbinte . Va incepe foarte repede sa fiarba.

Lasam sa fiarba circa 20 minute,dupa care adaugam cartofii taiati cuburi si ardeiul .

In timp ce fierbe noi decojim rosiile (le tinem putin in apa fierbinte ca sa se decojeasca mai usor ) ,le taiem si pe ele cat mai marunt . Adaugam in ciorba mazarea (congelata am avut eu) si rosiile .

Lasam sa fiarba la foc mic pana cand sunt fierte legumele si carnea .

Cand sunt fierte adaugam borsul si gustam. Asezonam cu sare si piper dupa gust.Mai lasam sa mai clocoteasca de cateva ori.

Frunzele de leustean si patrunjel le tocam marunt si le adaugam in ciorba .



P.S Daca doriti carnea de miel se poate oparii inainte sa fie pusa in ciorba. Pentru asta puneti la fiert apa si cand apa fierbe punem carnea de miel. Oprim focul si lasam cateva minute. Se strecoara si se pune carnea direct in ciorba fierbinte.



Pofta buna !!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

-se fierbe carnea de miel,(eu am fiert0o la oala cu presiune)dupa ce a fiert, adaugam legumele radacinoase

6 voturi    8 comentarii
1h
Retete de Pasti
Ciorba de miel

Ciorba de miel

Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde, se lasa sa fiarba doua trei clocote,

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -300 gr carne de miel (carne bucati care a ramas din transare
  • coaste)
  • -1 ceapa
  • -2-3 morcovi
  • -1 pastarnac
  • -1 patrunjel
  • -1/4 telina mare
  • -4 cartofi
  • -100 gr mazare
  • -1 ardei rosu
  • -2 rosii sau bullion (200 ml)
  • -2 linguri bors la plic sau 200 ml bors din cereale
  • -frunze de leusetean
  • -frunze de patrunjel
  • -sare
  • -piper
  • -2 linguri ulei
  • -2,5 litri apa fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune Ramen, supa gatita la Multicookerul Crock-Pot express cu gatire sub presiune

Ramen este o specialitate japoneza, este considerata una dintre cele mai hranitoare si sanatoase supe din lume. O sa gasiti multe retete

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de miel acrita cu corcoduse Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare. Se lasa sa clocoteasca si se aduna spuma. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti
Supa de tortellini