autor:

Anca Rm
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Rm (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 noiembrie 2017

Ingrediente
200 gr sorici, 300 gr fasole verde pastai, 250 gr fasole uscata boabe, 1 morcov, 1 ceapa, 1 pastarnac, 3 catei usturoi, cateva fire de tarhon, 1 rosie, sare, 1 lingurita pudra ghimbir

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu, la hidratat, peste noapte.

Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei. In loc de sorici, se poate folosi sunca, bacon sau ciolan.

A doua zi spalam fasolea si o punem la fiert in apa calda, se lasa sa fiarba 10 minute. Dupa acest timp, scurgem apa cu atentie sa nu ne ardem si adaugam alta apa fierbinte peste fasole si o lasam sa fiarba.

Adaugam si sorici care s-au inmuiat peste noapte.

Legumele le curatam si le spalam bine. Morcovul il taiem rondele mai groase, pastarnacul cuburi, iar ceapa solzisori. Fasolea verde pastai, o spalam si o rupem daca pastaile sunt lungi.

Cand fasolea uscata este aproape fiarta, adaugam in ea ceapa solzisori, morcovul rondele, pastarnacul cuburi si fasolea pastai.

Lasam sa fiarba pana se inmoaie toate legumele.

Adaugam usturoiul pisat si rosia decojita si taiata cubulete si pudra de ghimbir.

Asezonam cu sare si lasam sa mai dea cateva clocote.

Adaugam fruzele de tarhon si oprim focul.



Seviti calda!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde si fasole boabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de conopida

Supa de conopida

Conopida o desfacem in buchetele mici, o spalam din mai multe ape si o lasam intr-o strecuratoare,

10 voturi    5 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Toate legumele se pun la fiert in apa, cat sa le acopere. Cand s-au fiert se scot din apa cu ajutorul

1 vot    1 comentariu
45 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • 200 gr sorici
  • 300 gr fasole verde pastai
  • 250 gr fasole uscata boabe
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • 3 catei usturoi
  • cateva fire de tarhon
  • 1 rosie
  • sare
  • 1 lingurita pudra ghimbir

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Rm
Flan de portocale

Flan de portocale

Se spala foarte bine portocalele cu o perie si apa calduta, una dintre ele se curata de coaja, iar

50 voturi    16 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Rulada din albusuri cu crema de branza si capsuni

Blat: Pregatim o tava mica (25x20 cm), o tapetam cu faina sau punem hartie de copt si pornim cuptorul

1 vot    0 comentarii
30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de fasole mung,  gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de fasole mung, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Pentru inceput am facut supa limpede de pui. Am avut un pui de tara, crescut liber si hranit cu porumb. Grasimea galbena a puiului ii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express Supa crema de ciuperci cu naut, gatita la Multicookerul Crock-Pot Express

Se folosesc ciuperci champignon albe sau brune, dupa preferinte. Eu am avut ciuperci bio, de pasune, muuuult mai aromate ca si ciupercile

0 voturi    0 comentarii
40 min
Multicooking
Supa cu ceapa