Ciorba de fasole verde

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Ciorba de fasole verde

Ingrediente

  • 700 g fasole verde proaspata
  • 2 morcovi
  • 1/4 telina
  • 1 ceapa alba
  • 2 rosii
  • 1 ardei gras
  • 3 lg ulei
  • sare dupa gust
  • 200 ml bulion
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon!

Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe bucati mai mici.

Se pune apa la fiert intr-o oala de 3 litri.

Morcovii se curata si se taie cubulete mici. Se calesc in cele 3 lg de ulei. Cand sunt gata, se pun in oala cu apa. Cand incepe sa dea in clocot apa, se adauga fasolea, ceapa curatata si crestata in patru si bucata de telina. Se adauga si sare si se lasa la foc potrivit pana se fierb legumele. Ceapa se indeparteaza dupa ce s-a inmuiat.

Rosiile se spala, se oparesc pentru cateva secunde, se decojesc si se taie cubulete. Se taie si ardeiul cubulete mici, apoi se pun in oala cu fasole si se lasa sa fiarba pentru cateva minute. Se adauga bulionul dupa gust. Se mai lasa sa dea cateva clocote, se potriveste de sare daca este cazul, apoi se ia de pe foc. La final se pune patrunjelul verde tocat.

Se serveste ca atare sau cu smantana!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise