Ingrediente
500 g ciuperci pleurotus, 2 morcovi, 1-2 cepe, 1 pastarnac, 50 g dovlecel, 1 ardei gras, 4-5 rosii, 1 os de vita (3 cuburi concentrat de vita), 1 legatura leustean, 100 g smantana, 1 litru bors (1 plic concentrat bors magic), 2 lingurite zahar, 4 linguri ulei, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
28 voturi
Mod de preparare
Curatati si tocati toate zarzavaturile cubulete, morcovul feliute subtiri si ceapa julienne.
Caliti intr-o craticioara legumele incepand cu morcovul si ceapa, ardeiul gras, pastarnacul, dovlecelul, la urma adaugati rosiile taiate marunt si jumatate din luestean tocat. Dupa 10 minute adaugati legumele in oala cu ciorba.
Scurgeti bine ciupercile si feliati-le subtiri, ca si pentru ciorba de burta (vezi video). Caliti-le 2-3 minute intr-o lingura de ulei si adaugati-le peste ciorba. Lasati sa mai fiarba 10-15 minute, adaugati concentratul de bors (sau borsul clocotit), zaharul, dregeti gustul de sare, piper.
In supiera puneti smantana, otet sau zeama de lamaie (cine doreste), adaugati un polonic de zeama clocotita, omogenizand bine cu un tel. Adaugati ciorba si leustean tocat. Cine doreste o poate servi cu ardei iuti sau/si usturoi.
Pofta buna.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009
Trebuie sa fie tare gustoasa...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009
Frumoasa prezentarea. Flicitari!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009
Cred ca este tare gustos...
Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009
Multumesc mult. Te astept. :)
mirey (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009
O grozavie.Sigur vreau si eu o portie...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009
Cred ca este gustoasa...
Doina Varga (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
Multumesc mult.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
Imi place grozav. Aroma nu se compara cu nimic.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2009
Multumesc. Si eu m-am gandit ca seamana cu ciorba de burta. :)
Sidy (Chef de cuisine) , 15 septembrie 2009
O bunatate borsul asta Doina !!! Eu il fac cu usturoi si iese o ciorba...falsa de burta !!!
flori de piatra (Chef de cuisine) , 14 septembrie 2009
Bravo, Doina! Cred ca a iesit o delicatesa.si mie imi plac ciupercile pleurotus.Nu am facut pana acum ciorba.Sigur am sa incerc.Multumesc pentru idee.