Autor:
Vicky (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 01 aprilie 2009
Ingrediente
1 kg burta de vita, un picior de porc (rasol de vita), 1 ceapa, 2 morcovi, o bucatica telina, o capatana usturoi, 400g smantana, 3 galbenusuri, sare si otet dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet. Se ia burta se spala, se curata si apoi se pune la fiert la foc moderat, intr-o oala cu apa, 2-3 ore (sau doar o ora daca este cumparata prefiarta).Apoi se adauga legumele curatate si intregi, morcovii, telina si ceapa.Cand au fiert se scoate burta, piciorul de porc si legumele.Se taie fasii de 5 cm lungime si 1 cm latime (nu trebuiesc masurate cu cm, se taie ochiometric), carnea de pe os am taiat-o si pe ea bucatele, morcovul si telina le-am dat pe razatoare.Se adauga usturoiul pisat sau taiat marunt, sare si piper dupa gust si se mai da putin in clocot.Galbenusurile se amesteca cu smantana foarte bine, se pune cate putina smantana pana se omogenizeaza totul, trebuie sa iasa ca o pasta mai subtire.Se ia oala cu ciorba de pe foc sa se mai racoreasca putin si se adauga incet galbenusurile batute cu smanatana (eu am luat din ciorba calduta cate putin si am amestecat cu galbenusurile si smantana, putin cate putin si apoi am turnat-o in oala cu ciorba),in asa fel incat sa nu se branzeasca. Se pune otet dupa gust sau zeama de lamaie depinde de fiecare.Am servit ciorba cu ardei iute murati si optional cine mai doreste smantana si piper.Ceea ce am inteles la ciorba de burta este ca merge perfect si fara oase de vita atunci cand nu gasesti, iese la fel de buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Curatam si spalam legumele, le taiem ca pentru supa, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga si
4 voturi
0 comentarii
1h 10 min
Sseparat se da intr-un clocot oasele de vita pentru a se curata si spala, dupa care in oala pentru
11 voturi
1 comentariu
5h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Lucia (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012
Ciorba de burta - o grozavie :-)
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010
Imi place tare mult ciorba de burta...
Codrin Cobrea (Maestru bucatar) , 15 ianuarie 2010
pentru murigneau.... Daca ai sti cum se curata burta aia pe care o gasesti ambalata in magazine te-ai lasa de mancat ciorba. Si daca tu crezi ca nu merita efortul, inseamna ca nu stii ce inseamna placerea de a face mancare si de a manca.
Vicky , 28 octombrie 2009
Multumesc foarte mult Mariana.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2009
Vicky, meriţi toate felicitările. Foarte bună reţetă!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2009
Cred ca este tare gustoasa...
Vicky (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2009
Multumesc foarte mult pentru complimente, cat despre mancat stiu ca fiecare mai cere cate ceva, isi pune in farfurie dupa bunul sau gust sa-i fie cat mai pe plac, este atat de buna ca as manca toata oala dar nu pot :))
murigneau (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2009
Vicky esti minunata cu reteta asta...azi m-am trezit cu dor de ceva... acru si ti-am admirat ciorba in poze si aproape ca m-am dres! Imi permit sa-mi dau cu parerea...ciorba asta e o mancare "interactiva"..nu numai ca iti trebuie talent sa o prepari (si tu esti talentata)dar trebuie sa stii cum sa o mananci (si eu stiu cel mai bine). Trebuie sa "comunici" cu ea...sa o adulmeci cu toate simturile, de aceea e bine ca inainte sa dai pe gat un paharut de horinca (palinca). Apoi..musai sa ai oliviera langa tine...cu otet (sa fie din vin), piper si sare fiindca nu se stie niciodata ce iti cere organismul...smantana si ardeiul iute binenteles!Pe unde am umblat am mai vazut ca se mai drege si cu hrean ras sau mujdei de usturoi. Inca o data.. nu este obligatoriu sa le pui pe toate de-a valma..ci fiecare dupa cum ii vrea sufletelul. De aia imi place ciorba de burta!!! FELICITARI
marinela , 10 octombrie 2009
ciorba de burta este cea mai buna mincare din lume ,dar trebuie sa fie bine facuta .o recomand si la cei ce stiba din nas !!!!!
marinela , 10 octombrie 2009
ciorba de burta este cea mai buna mincare din lume ,dar trebuie sa fie bine facuta .o recomand si la cei ce stiba din nas !!!!!
maRa , 28 august 2009
Ce buna mi-a iesit! Am facut exact cum ai scris doar k nu am folosit os de vita pentru ca eu sunt in spania si aici e foarte scumpa. Am facut doar cu burta, dar a iesit un deliciu. Viki sa stii k eu am doar 18 ani dar toate retetele tale le/am incercat si toate mi/au iesit super bune. Sa mai adaugi retete si de pui cum il gatesti u te pup
Crystyna (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009
Cu cât îs mai groase fâşiile de burtă de vită, cu atât se simte mai bine atunci când papi!!! Are dreptate, Vicky! Felicitări! E excepţională!
Cristina Oprica (Chef de cuisine) , 01 mai 2009
In mod traditional, ciorba de burta se face numai din carne de vita, deci rasolul trebuie sa fie musai de vita, nu de porc. Dar cum spunea si Vicky, e foarte buna si fara. Daca vreti sa faceti si o tuslama, e bine sa aveti totusi si rasolulul.
Vicky (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009
Multumesc de sfaturi Iulia787, dar noi preferam ca bucatile de burta sa fie mai groasute sa simtim ca mancam ceva, fiecare cu gustul sau.
tradaro (Chef de cuisine) , 30 aprilie 2009
Dupa cum arata ciorba de burta cred ca este si gustoasa. Eu am facut dar nu am pus picior de porc si nici rasol de vita. Am sa incerc, sper sa-mi iasa.
iulia787 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2009
Felicitări! Așa iese o ciorbă de burtă gustoasă! Poți să adaugi feliuțe de gogoșar murat...are un aspect mai apetisant. Dar cred că fâșiile de burtă ar trebui să fie puțin mai subțiri(!) POFTĂ BUNĂ!