Christmas cookies

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Christmas cookies

Ingrediente

  • Ingrediente fursecuri:
  • 200g unt
  • 150g zahar pudra
  • 250g faina
  • 1 ou
  • 50g cocos
  • un praf de sare
  • Ingrediente incing:
  • 1 albus de ou
  • 80g zahar pudra musai din comert
  • esenta de vanilie
  • colorant alimentar (eu am folosit: rosu,galben si verde)

Mod de preparare

Va doresc sarbatori fericite alaturi de cei dragi voua! Fie ca aceste sarbatori sa va aduca pace si liniste in suflet:).Si pentru ca deja lumea se saluta cu : ne vedem la anul,am sa va spun si eu ca ne reintalnim,aici pe blogul meu,la anul :)). Perioada sarbatorilor este foarte incarcata pentru mine si din cauza aceasta,reteta de fursecuri pentru Craciun va fi ultima postata anul acesta! Nu v-am neglijat,drept pentru care am sa va prezint reteta mea de fursecuri pentru Craciun care va arata foarte bine pe mesele voastre incarcate cu delicii pentru sarbatori.Revin anul urmator cu noi retete si experiente personale :)

Mixam untul moale pana devine cremos.Adaugam zaharul pudra in 3 transe,mixand continuu. Adaugam si oul si sarea si mixam in continuare.Dupa ce s-au omogenizat ingredientele si au consistenta unei creme,adaugam cocosul si faina. Amestecam aluatul pana se leaga putin apoi il framantam. La nevoie mai adaugati faina. Impachetam aluatul intr-o folie alimentara si il lasam jumate de ora la rece. Scoatem aluatul din frigider si,pe masa infainata, intindem o foaie nu foarte subtire. Decupam cu ajutorul formelor pentru prajituri diferite modele.Eu am facut clopotei,ciorapei,braduti,stelute si un HOHO personal:)). Punem prajiturelele in tava cu foaie de copt si lasam la cuptor 30-35 de minute,dupa care le lasam la racit. Pregatim si incingul amestecand energic albusul cu zaharul pudra,adaugat cate putin. Impartim incingul in fuctie de cate culori vrem sa folosim.Eu l-am impartit in 4 boluri: incing amestecat cu rosu,altul cu galben,altul cu verde si restul l-am lasat alb.

Punem cu ajutorul unei lingurite incing pe prajiturica si il intindem usor cu ajutorul unei scobitori. Lasam la intarit apoi decoram globurile pe braduti sau orice alte modele mai doriti sa faceti. Le lasam la racit complet.Le servim cu drag si cu o cana de lapte. Sarbatori fericite tuturor! :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise