Ingrediente
Pentru blat:, 112 g ciocolata rupta bucatele (o tableta + 2 patratele), 60 g unt, 1,5 pahare faina, 3/4 pahare zahar, 2 lingurite ness, 2 lingurite praf de copt, un praf de sare, 1 pahar lapte batut/iaurt (250 ml), 1 banana de marime medie, pasata, 2 oua, , Pentru glazura:, 0,5 pahar frisca lichida, 112 g ciocolata rupta bucatele
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
4 voturi
Mod de preparare
Intr-un alt vas se amesteca faina, zaharul, nessul, praful de copt si sarea. Se adauga iaurtul, banana pasata, ouale si se bate putin cu mixerul. Se adauga amestecul de ciocolata cu unt si se omogenizeaza.
Se toarna aluatul intr-o forma cu diametrul de 22cm sau una patrata de 20/30cm.Se coace in cuptorul preincalzit la 180 C timp de aproximativ 40 de minute. Se verifica daca e gata cu o scobitoare.
Pentru glazura se infierbanta smantana pina aproape de punctul de fierbere. Se ia de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca pana la omogenizare. Se raceste pana la temperatura camerei si toarna pe prajitura. Se da la rece pentru o ora.