Punem carnea tocata intr-un castron , amestecam cu ouale , paine inmuiata in apa in prealabil si stoarsa foarte bine , patrunjelul tocat marunt si usturoiul pisat . Potrivim de sare si piper amestecand foarte bine compozitia pentru omogenizare .
Intr-o tava de marime potrivita intindem hartia de copt apoi punem chiftelutele modelate dupa plac , eu le-am facut micute , gen aperitiv pentru ca mi se par mai aspectuoase .
Incingem cuptorul apoi punem tava la foc mic spre mediu pentru circa 25-30 min iar dupa acest timp se inalta focul la temperatura mai mare pentru circa 10 minute astfel chiftelele prind o crusta frumoasa deasupra .Pentru coacere , chiftelele nu necesita intoarcere de pe o parte pe alta .
Prefer sa prepar aceasta reteta pentru ca nu contine ulei iar gustul nu difera cu nimic fata de chiftelele preparate in mod clasic ( fripte in ulei ) .
Pofta buna !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii