autor:

kok miori

» » Aperitive

Chiftelute din praz si piept de pui

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Bulgaria


    Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Bulgaria


Reteta postata pe: 13 iulie 2011

Ingrediente
2-3 fire de praz taiat rondele si fiert in apa cu sare citeva minute., , 1piept de pui taiat bucatele, , 1ceapa mare taiata cuburi, , 2-3catei de usturoi, , 2-3linguri de pesmet, , sare,piper-1ou, , , , Pentru sos de rosii, , 1pahar suc de rosii, , 2-3linguri de bulion, , 2-3catei de usturoi, , 1foaie de dafin -enibahar, , , , ptr sos de tahini, , 1-2linguri de tahini facut dupa indicatii, , putina sare,putin suc de lamaie, , putin patrunjel tocat marunt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

13 voturi

Mod de preparare

Intr-o tigaie se inabusa ceapa pina devine sticloasa,se amesteca cu prazul fiert si scurs de apa si cu pieptul de pui macinat se amesteca bine se adauga oul,pesmetul,sare,si piper la gust.

Se incalzeste o tigaie si se adauga ulei sa acopere tot fundul, se fac chiftelute potrivite si se prajesc pe ambele parti.

Cit chiftelutele se prajesc pregatim sosul-Intr-o cratita se prajeste putin usturoiul se toarna sucul de rosii si bulionul si 1-2 pahare de apa,se adauga enibaharul si foaia de dafin si se lasa sa fiarba citeva minute pina se concetreaza putin, se adauga chiftelutele si se fierb cam 10 minute pe foc mic dupa care se pot servi cu piine proaspata.

Daca serviti chiftelutele cu sos de tahini cit chiftelutele se prajesc se pregateste sosul si se serveste alaturi de chiftelute.

Chiftelute din praz sint foarte gustoase si sanatoase merg si ca un aperitiv la festivitati.
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute din praz si piept de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

13 voturi

Ingrediente

  • 2-3 fire de praz taiat rondele si fiert in apa cu sare citeva minute.
  • 1piept de pui taiat bucatele
  • 1ceapa mare taiata cuburi
  • 2-3catei de usturoi
  • 2-3linguri de pesmet
  • sare,piper-1ou
  • Pentru sos de rosii
  • 1pahar suc de rosii
  • 2-3linguri de bulion
  • 2-3catei de usturoi
  • 1foaie de dafin -enibahar
  • ptr sos de tahini
  • 1-2linguri de tahini facut dupa indicatii
  • putina sare,putin suc de lamaie
  • putin patrunjel tocat marunt

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

32 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

12 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat) Mistreti surpriza (carnaciori inveliti in aluat)

1. Pentru inceput facem aluatul, amestecand toate ingredientele enumerate...va trebui sa aiba consistenta unui aluat pentru placinte:

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ciuperci umplute cu piept de pui