Pentru ca am "copt"'mai multe chiftelute, m-am gandit , jumatate din ele sa le marinez. Au iesit o bunatate!
Mod de preparare chiftele: Carnea tocata se pune intr-un castron si se amesteca cu ceapa si usturoiul dat pe razatoarea mica,oul, pesmetul si mararul. Omogenizam si condimentam cu sare, piper si boia. Formama bile din compozitia obtinuta pe care le tavalim prin faina. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, la foc mediu. La jumatate coacerii le intoarcem pe partea cealalta.
Mod de preparare sos: Punem uleiul intr-o cratita si cand se incinge , adugam pasta de tomate care a fost diluata in 100 ml supa.Lasam sa dea cateva clocote si adaugam restul de supa si amidonul (faina) dizolvat. Amestecam bine si lasam 4-5 minute sa fiarba, dupa care adugam chiftelele,condimentele, zaharul si otetul. Dupa 5 minute oprim focul si presaram patrunjelul tocat.Acoperim cratita cu capac si lasam asa cel putin 10 minute. Chiftelutele marinate se pot servi alaturi de piure de cartofi , paste sau orez. Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii