Chiftele din carne de pui in sos picant

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Chiftele din carne de pui in sos picant

Ingrediente

  • Ingrediente chiftele: (Kofla Mixture)
  • ½ kg carne de pui tocata
  • ½ lingurita de seminte de chimion
  • ½ lingurita de coriandru pudra (macinat)
  • ½ lingurita chimion pudra (macinat)
  • ½ lingurita de Garam Masala (amestec de foi de dafin, seminte de chimion, scortisoara)
  • Ingrediente necesare pentru sos:
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 1 lingura smantana
  • Ulei de porumb pentru prajit
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 lingura de pasta de usturoi si ghimbir
  • ½ lingurita de chilli rosu pudra
  • 1 lingurita de coriandru pudra
  • 1 lingurita chimion pudra
  • 3 cuisoare
  • 2 seminte de cardamon verde
  • 1 samanta de cardamon negru
  • 1/lingurita de turmeric
  • Sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru Kofla Mixture:

Intr-un bol se pune carnea tocata de pui, peste care se adauga restul ingredientelor (necesare pentru Kofla mixture) si se amesteca bine.

Compozitia rezultata se ruleaza sub forma de chiftele mici si rotunde (15 bucati). Chiftelele se prajesc in ulei de porumb.

Preparare sos:

Intr-o tigaie se pune la incins 3 linguri de ulei de porumb.

Peste uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt si sa lasa la calit pana devine moale si transparenta.

Se adauga o lingura de pasta de usturoi si ghimbir, apoi restul ingredientelor uscate si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut.

Se adauga rosia tocata marunt, chimionul pudra, coriandrul pudra, chilli rosu pudra si turmericul pudra si se pun la inabusit la foc mic timp de un minut. Se amesteca toate ingredientele.

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de porumb, se toarna sosul, apoi se adauga smantana si chiftelele din carnea de pui.

Se orneaza pe deasupra cu frunze de coriandru si cateva de felii de ghimbir.

Se servesc cu orez.

Reteta face parte din programul de educatie culinara "50 de saptamani in bucatariile lumii" derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya (Arpis) si Kotanyi Romania.

Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Calea 13 Septembrie, nr. 127 - 130, Bucuresti, sector 5.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise