Razuim cartofi prin razatoarea mica, apoi ii scurgem de sucul care l-a lasat,apoi amestecam cu carnea tocata,punem faina, pesmet,sare,piper,8 lg de ulei, ierburile,ouale si usturoiul.
Amestecam toate bine, apoi formam bilutele si intr-o tigaie incinsa cu ulei le punem si le prajim.
Sosul il facem astfel:
-Amestecam uleiul cu faina, intr-o craticioara, fara a le pune pe foc. Amestecam pana nu mai avem cocoloase de faina, abia apoi punem craticioara pe foc. Nu trebuie sa prajim faina ca si pentru rantas, ci la primul clocot, cand compozitia face balonase, tragem de pe foc si adaugam tot bulionul si zaharul. Punem din nou cratita pe foc si o lasam sa fiarba putin, pana incepe sa se ingroase.
Servim chiftelele cu sos!
Pofta Buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii