Separa albusurile de galbenusuri.
Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza spuma albusurile cu putina sare.
Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un ibric. Lasa sa se dilueze complet zaharul, apoi mai lasa un minut la fiert.
Astepti doua minute sa se racoreasca usor siropul, apoi il incorporezi usor, in fir subtire, in albusurile batute spuma.
Mixezi galbenusurile cu uleiul, zaharul vanilat si praful de copt stins cu otet, cateva secunde.
Le adaugi peste albusuri, pui si faina si incorporezi totul amestecand usor de jos in sus.
Pui separat 1/3 din amestec si adaugi in el cacaua si cele 3 linguri de apa. Omogenizezi.
Ungi cu ulei doua tavite de chec, presari faina si imparti in ele in mod egal compozitia galbena.
Pui deasupra compozitia cu cacao, iar cu coada unei lingurite amesteci usor, circular, cele doua compozitii, dand un aspect marmorat checurilor.
Optional poti presara putina nuca tocata.
Introduci tavile in cuptorul preincalzit si coci checurile, la foc mic, pentru 35-40 minute – pana ce se rumenesc usor si trec testul cu scobitoarea.
Le feliezi cand s-au racit complet.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii