157
retete

Alte sectiuni
  • CAFEA CU CACAO SI CIOCOLATA AMARUIE

    Cand fierbe apa se adauga cafea, cacao, cubul de ciocolata si zaharul.

    1 comentariu

  • CAPPUCCINO CU FRISCA

    Se adauga apa fierbinte peste cappuccino, se adauga zahar dupa gust si se pune frisca pe deasupra.

    8 comentarii

  • Frappe

    Se freaca nessul cu zaharul si apoi se pune Cola. Pt a se obtine cat mai multa spuma se foloseste un aparat special sau mixerul.

    3 comentarii

  • Cafea crema

    Se fierbe laptele cu zaharul,se ia vasul de pe foc si se adauga smantana,se bate energic,se adauga 1 ceasca de cafea concentrata,se amesteca usor si se serveste in cesti mici.

    1 comentariu

  • Cafea grog

    Se fierbe vinul cu zaharul,se prepara o ceasca de cafea si se adauga la vin.Se fierb impreuna 2 minute in vas acoperit,se serveste foarte fierbinte.

    1 comentariu

  • Cappucino

    Se prepara o cafea foarte concentrata si fierbinte cu zahar dupa gust,se pune in ceasca.Se incalzeste laptele pe aburi pentru a se obtine o spuma care se toarna peste cafea.Se presara cacao deasupra si se serveste imediat

    1 comentariu

  • Cafea englezeasca

    Se pune cafeaua rece intr-un castron,se adauga albusul batut spuma si se bat impreuna energic.Se adauga 1 lingurita apa fiarta,se incalzeste amestecul fara a se fierbe si se serveste cu zaharul separat.

    2 comentarii

  • Cafea irlandeza 100 %

    Intr-un pahar rezistent la lichid fierbinte se pune zaharul,se toarna deasupra cafeaua fierbinte,se adauga wisky-ul si se pune frisca intr-un strat de 1 cm grosime.Nu se amesteca!

    1 comentariu

  • Cafea turceasca

    Se pune in ibric cafeaua,zaharul si apa rece,se lasa sa fiarba,cand incepe sa clocoteasca se da deoparte,se lasa cateva secunde,se pune din nou pe foc,se da un clocot,se da din nou deoparte apoi se mai da un clocot.Se serveste fierbinte in ceasca mica

    2 comentarii

  • Cafea cu frisca

    Apa se pune la fiert şi când dă în fiert se pune cafeaua, zahărul şi se lasă să fiarbă. Se pune în ceaşcă şi se adaugă ciocolata rasă şi frisca.

    2 comentarii

  • Ceai de scortisoara

    Pun apa la fiert. In cana pun scortisoara si mierea. Le amestec putin. Adaug apa fierbinte. Amestec sa se omogenizeze, apoi adaug zeama de lamaie.

    3 comentarii

  • Ceai verde acrisor

    Eu prepar ceaiul in felul urmator: Pun apa la foc. Asez sita de ceai pe cana si pun frunzele de ceai verde. Torn apa fierbite in cana, peste frunze. Las cate-va minute. Inlatur sita, adaug lingura de miere si zeama de lamaie. Este un ceai bun energizant,

    2 comentarii

  • Ceai de susan si ciuperci

    Se pun semintele de susan si ciuperca intr-un mojar si se piseaza cu pistilul sau se macina repede intr-o risnita de cafea. Se pune amestecul intr-o oala si se adauga frunzele de ceai. Se da apa in clocot si se toarana peste ingrediente. Se lasa sa stea

    1 comentariu

  • Ceai de rosii

    Se spala rosia, dar nu se decojeste, se taie cubulete si se pune intr-un vas, cu citeva frunze de ceai verde. Se da apa in clocot si se toarna in vas. Se adauga zahar dupa gust, se acopera si se lasa sa stea 2-3 min inainte de a bea.

    2 comentarii

  • Ceai dulce de ghimbir

    Se spala radacina de ghimbir si se taie transfersal in 6-7 felii groase de 3 mm.Feliile de radacina de ghimbir si putin ceai se pun in ceainic. Se da apa in clocot , se toarna in ceainic si se aduga zahar candel dupa gust. se amesteca putin , apoi se pune

    2 comentarii

  • Ceai de creveti

    Se iau cam 30 de creveti si se spala sub jet de apa rece. Se pun crevetii si frunzele de ceai intr-o cratita. Se da apa in clocot , apoi se toarna peste creveti si ceai. Se acopera , se lasa sa stea 2-3 min , apoi se bea. Dupa ce ai baut ceaiul, poti sa

    1 comentariu

  • Ceai de nuca de lotus a doua metoda

    Se pun nucile intr-o cratita cu 850 ml apa rece. Se da apa in clocot si si se lasa sa fiarba 1-2 min. Se ia cratita de pe foc si se aduga ceai ferde pentru gust. Se mai lasa 1-2 min inainte de a se bea. Acest ceai este pentru tensiune mare.

    1 comentariu

  • Ceai de nuca de lotus prima metoda

    Se incalzeste ceainicul, apoi se pun in el nucile de lotus si ceai verde pentru gust. Se da apa in clocot si se toarna peste nuci si ceai. se acopera si se lasa sa stea 5 min inainte de a se bea.

    1 comentariu

  • Ceai de crizanteme galbene prima metoda

    Pentru ca ceaiul sa aiba mai mult gust, se oparesc impreuna cu crizantemele si niste frunze de ceai . Se pun florile si frunzele de ceai se adauga apa clocotita . Se lasa sa stea 2-3 min inainte de a se bea ceaiul.Inainte de ase bea ceaiul trebuie strecurat.

    1 comentariu

  • Ceai de lemn-dulce

    Se pun in ceainic feliile de lemn-dulce chinezesc si citeva frunze de ceai. Se da in clocot apa si se toarna in ceainic. Se lasa sa stea 5 min inainte de a se bea. Este deosebit de linistitor pentru git si plamani.

    1 comentariu

 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.