157
retete

Alte sectiuni
  • Ceai indian

    Se fierbe ceaiul.Dupa ce s-a racit putin se adauga zahar,lapte si arome. se serveste cu biscuiti

    1 comentariu

  • CAFEA CU GHEATA SI LAPTE

    Pe partea interioara a unui pahar inalt se da de jur imprejur cu topping de ciocolata o singura tura. Se amesteca laptele, cafeaua, 3-4 cuburi de gheata si 2-3 scupe de inghetata in blender. Compozitia se toarna in pahar, apoi se pun restul scupelor de

    3 comentarii

  • Limonadă cu grepfruit si lămâie

    Se taie in doua grepfruit-urile și se storc pe storcătoarea de citrice, se pun in vasul dorit, apoi se taie lămâia în două, se taie 4 felii subtiri care se taie iar in 4 si se pun in vasul de limonadă, iar resturile ramase din lămâie

    6 comentarii

  • Ciocolata calda cu frisca

    Se pune laptele la fiert. Se bate galbenusul,zaharul,cacaoa cernuta si zaharul vanilat.Dupa ce se omogenizeaza se pune treptat cate putin lapte fierbinte,amestecand continuu. Se toarna in cesti,se orneaza cu frisca si scortisoara sau cacao. Se serveste

    1 comentariu

  • Five o'clock

    Se amesteca toate ingredientele intr-un shaker cu gheata si se toarna apoi in paharul de cocktail.

    2 comentarii

  • Ceai Kashmir

    Se toarna apa fierbinte peste condimente si ceaiul. Se lasa cinci minute. Se pun citeva migdale in cana si se toarna deasupra ceaiul fierbinte. Se indulceste dupa gust.

    2 comentarii

  • Ceai cu miere si cu mirodenii

    Se pun mirodeniile in apa si se incalzesc la foc mic, acoperit, timp de 10 minute, dar fara sa dea in clocot. Se toarna incet aceasta infuzie peste ceai. Se strecoara lichidul si se adauga sucul de lamaie si mierea.

    1 comentariu

  • Caipirina

    Se maseaza lime-ul cu zaharul, apoi se adauga paharul de cachaza.

    2 comentarii

  • Cafea tonica

    Se prepara o cafea tare, bine indulcita. Se amesteca cu smintina, se bate bine, apoi se adauga coniacul si se lasa sa se raceasca. Se pune lichidul in termos, adaugindu-se cuburile de gheata.

    1 comentariu

  • Fariseu

    Se bate frisca impreuna cu zaharul vanilat. In 4 cesti preincalzite se asaza praf de cacao, zahar si rom si se completeaza cu cafea fierbinte. Se spriteaza frisca si se presara pudra de cacao.

    1 comentariu

  • Frape

    Pui toate ingredientele intr-un vas si le amesteci cu blendarul foarte bine, cand s-au amestecat le pui intr-un pahar mai inalt, adaugi si un cub de gheata, ornezi cu frisca si scortisoara

    3 comentarii

  • Ciocolata calda cu frisca

    espresso, ciocolata si zaharul se dizolva in apa fiarta, amestecind bine. In 4 cesti se toarna bautura, deasupra se orneaza cu frisca si nucsoara.

    1 comentariu

  • Cappucino cu migdale

    Se amesteca siropul si laptele, se incalzeste amestecul. Apoi incet, cite putin, se aduga espresso, iar deasupra se pune nucsoare.

    1 comentariu

  • Cafea irlandeza

    Se pune cafea in paharul incalzit. Se adauga crema de whisky si se amesteca bine. Se acopera cu frisca. Se decoreaza cu scortisoara.

    2 comentarii

  • Ceai Oolong

    Se fierbe apa. Se clateste ceainicul cu apa fierbinte, apoi se pune ceaiul Oolong in ceainicul gol, incalzit. Cind apa a dat in clocot, se toarna peste frunze si se lasa ceaiul sa stea 2-3 minute. Se toarna in ceasca si se lasa sa se raceasca foarte putin

    1 comentariu

  • Ceai din opt comori

    Se pun toate ingredintele intr-o cana mare cu capac si se toarana peste ele apa clocotita. Se lasasa stea 3 min inainte de a se bea. Cana se poate umple o data sau de doua ori cu apa proaspat clocotita. Este un ceai energizant.

    1 comentariu

  • Ceai de ridiche alba

    Se taie o bucata de ridiche alba, de 2, 5 cm lungime si se curata de coaja Se toaca ridichea bucatele si sepune in ceainic impreuna cu citeva frunze de ceai si putina sare de mare. Se da in clocot apa si se toarna peste ingredinte. Se pune capacul si

    1 comentariu

  • Ceai de fasole mung

    Se pune ceaiul intr-un vas impreuna cu o lingurita de faina de fasole mung. Apa se da in clocot si se torna in vas. Se aduga putin zahar, se acopera vasul si se lasa ceaiul sa stea 2-3 minute inaite de a-l bea. Este important la ca aceasta reteta sa se

    1 comentariu

  • Cafea cu vanilie

    Puneti praful de ciocolata calda, de vanilie si cafeaua instant intr-un pahar mare, inalt. Adaugati apa fiarta, numai atat cat sa acopere ingredientele si amestecati pana obtineti o pasta. Combinati amestecul cu laptele si puneti o lingurita de inghetata,

    1 comentariu

  • Ceai verde cu menta

    Se pune intr-un ceainic ceaiul verde, zaharul, frunzele de mentasi coaja de portocale. Se clocotesteintr-un ibric 6 cesti de pa. Apa clocotita se toarna in ceainic si se lasa 10-15 min la infuzie.Pentru obtinerea unei bauturi gazoase , se ia din ceainic

    1 comentariu

 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.