157
retete

Alte sectiuni
  • Café liège

    Nu stiu altii cum sunt, dar eu una nu fac nazuri cand vine vorba de inghetata si nu caut in calendar anotimpul in care ma aflu. Daca mai pun la socoteala ca-mi place dimineata sa-mi savurez cafeluta, combinatia intre cele doua nu poate sa fie decat una

    2 comentarii

  • Crema de cafea

    Incalzeste laptele si dizolva cafeaua in el. Bate frisca cu zaharul apoi incorporeaza laptele. Cu crema astfel obtinuta umple paharele in care doresti sa servesti cafeaua. Te poti juca putin asezand pe fundul unui pahar o bucatica de ciocolata amaruie

    0 comentarii

  • Cafea de iarnă

    Se fierbe cafeaua. Se ia o cană şi se pune o porţie de cafea espresso, la care se adaugă zahărul, scirţişoara şi esenta de vanilie şi se amestecă bine, după care se adăugă laptele cald. Se serveşte cu 3 linguri de frişcă bătută. Revigorare

    1 comentariu

  • Cafea rece

    Se amesteca intr-un pahar: 1/4 cuburi de gheata zdrobite, 1/4 cafea, 1 cub de zahar, 1/4 sifon sau apa minerala Se bea cu paiul.

    1 comentariu

  • Cvas

    Se pune intr-o oala sau alt vas mare zaharul, lamaile taiate bucati si stafidele. Se opraesc cu apa clocotita. Se acopera vasul cu un servet. Cand s-a racit apa cat suporta degetul, se pune drojdia muiata cu putina apa si jumatete de lingurita de bicarbonat.

    1 comentariu

  • Summer Touch

    Se iau 50 ml de lapte si se incalzesc putin (30 sec) la cuptorul cu microunde.Apoi se pun intr-un pahar ness-ul, zaharul, cacaua si laptele incalzit. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Se iau cuburile de gheata si se pun in pahar, iar apoi

    5 comentarii

  • limonada

    pui intr-un pahar apa, adaugi 3-4 linguri mici zahar,storci lamaia si gata

    3 comentarii

  • Irish coffee

    Se pune wiskey-ul in cana(de preferat una transparenta pentru a se vedea aspectul special)apoi se adauga cafeaua de la filtru indulcita sau fara zahar cum o doriti,se adauga deasupra frisca frumos asezata,si boabele de cafea.Se introduce un pai la marginea

    1 comentariu

  • Prajitura delicioasa cu morcov

    Se bat ouale bine dupa care se aduga zaharul se se continua a se amesteca cu mixterul pana se topeste zaharul.Pachetul de unt se topeste in bain-marie si se adauga peste ouale batute.Se adauga faina cu praful de copt si morcovul cu scortisoara. Va rezulta

    2 comentarii

  • Cafeaua mea adorata

    Preparam o cafeluta normala din apa, cafea, zahar. Peste cafea si zahar adaugam apa clocotita, lasam 1-2 minute, strecuram cafeluta si adaugam o felie de lamaie. E deosebit de aromata.

    6 comentarii

  • Cafea cu lamaie

    Cafeaua sa fie rece. Se adauga 1-2 lingurite de miere de albina si dupa gust 1-2 lingurite de zeama de lamie. Eu pt mine folosesc alta reteta,dar prietenii imi spun ca nu se numeste cafea ceea ce beau eu. Reteta mea: *o jumatate de lamaie stoarsa

    6 comentarii

  • Instant coffee

    Amestec ness-ul cu apa clocotita, adaug coniacul. Presar cafea macinata.

    3 comentarii

  • Vin fiert

    Se pune cantitatea de vin la fiert intr-o cratita, iar cand da in fiert se adauga ingredientele, mai putin zaharul si cu multa atentie boabele de piper (ghimbirul este si el iute si puteti folosi mai putine boabe de piper). Se lasa sa dea 3 - 4 clocote,

    1 comentariu

  • Grog forte

    Se pun la fiert 750 ml apa, iar cand clocoteste,se opreste focul si se pun la infuzat 3 - 4 lingurite de ceai (de preferat sa folositi infuzoare); Se acopera vasul pentru 5 - 10 minute maxim, se scot infuzoarele si se adauga zaharul, romul si lamaia/

    1 comentariu

  • Cocktail delicios

    Intr-un vas se pune vinul, sucul de la cele doua lamai, 150 ml ceai (preparat din cele doua lingurite de ceai negru si 200 ml apa fiarta), 6 galbenusuri si cele 8 lingurite de miere (de recomandat sa puneti 5-6 lingurite si daca mai este necesar completati). Cu

    2 comentarii

  • Cafea valdostana

    Intr-o carafa puneti zaharul, coaja de lamiie, cuisoarele si scortisoara. Varsati cafeaua fierbinte si tuica incalzita. Amestecati si lasati citeva minute sa se decanteze. Serviti in cani sau pahare rezistente la caldura. In Valle di Aosta se

    4 comentarii

  • Irish Coffee - cafea irlandeza

    Intr-un shaker racit in precedenta cu gheata puneti frisca lichida si agitati timp de doua minute apoi puneti la rece. Luati un pahar de cca 200 ml incalziti-l cu apa fierbinte si aruncati apa. Cine are expresor de cafea poate folosi aburul fierbinte. Puneti

    5 comentarii

  • Cafea surprinzatoare!

    Fierbeti apa ,cand a clocotit adaugati piperul si sarea. Trageti de pe foc si adaugati cafeaua si romul . Acoperiti si lasati sa se limpezeasca 5 min. Aceasta cafea se bea fara zahar ca sa puteti simti toata aroma. O puteti savura cu o bucata de

    9 comentarii

  • CAFEA VIENEZA

    Se pune cafeaua in filtru si deaspura se pune scortisoara. Zaharul il punem in cana de cafea de la masina de cafea. Pune apa si pornim masina de cafea, dupa ce este gata se amesteca bine ca sa topim zaharul. Enjoy!

    2 comentarii

  • CAFEA CU MIRODENII

    Se pune 500 ml apa,se clocoteste,se adauga cafeaua si,dupa un clocot se da deoparte de pe foc si se lasa sa se limpezeasca. Se pregatesc 4 pahare pentru cafea frape,in fiecare se pune care o lingurita de zahar,o lingurita de cacao,un cuisor. Se taie

    2 comentarii

 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.