Branzoici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Branzoici

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 kg faina
  • 50 gr drojdie
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • coaja razuita de la o lamaie
  • zeama din jumate de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 250 ml lapte
  • praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 750 gr branza dulce de vaci
  • 3 oua
  • 200 gr zahar pudra (sau mai mult )
  • 1-2 linguri de gris
  • stafide (optional)
  • coaja de lamaie
  • esenta rom
  • Extra :
  • 1 ou

Mod de preparare

Faina o cernem si o asezam intr-un vas .

Laptele il incalzim putin, punem un pic de sare, zaharul , drojdia si o lingura de faina si amestecam. Lasam acoperit cu un prosop cam 10 minute.

In faina cernuta facem o groapa in mijloc, razuim coaja de la lamaie, stoarcem si zeama, punem galbenusurile, uleiul si le amestecam acolo, aducand putina faina. Turnam si laptele si incepem sa framantam cu mainile sau se poate framanta cu robotul . In functie de faina e care o folositi, se poate sa mai trebuiasca adaugata apa. Trebuie sa aveti un aluat ca de cozonac ,nelipicios si pufos.

Framantam cam 15 minute, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam sa se odihneasca si sa creasca cam o jumate de ora la loc caldut .

Pana atunci pregatim umplutura: branza de vaci o zdrobim cu furculita sau cu mixerul, adaugam ouale, zaharul, coaja de lamaie, esenta de rom si amestecam bine. Gustati sa vedeti daca mai trebuie zahar. Daca branza este moale adaugati 1-2 linguri de gris. Daca doriti puteti adauga 50 gr stafide inmuiate in esenta de rom.

Pregatim o tava si incalzim cuptorul .

Scoatem aluatul din vas pe masa de lucru presarata cu faina. Intindem o foaie nu foarte subtire (cam 0.5 cm grosime), taiem patratele 10x10 (nu are nimic daca mai sunt si colturi, oricum le vom putea strange). Pe fiecare bucata de aluat punem cate o lingura de branza. Strangem colturile, ca si cum am ridica ceva de toate colturile, strangem si sucim. Apasati bine aluatul si aveti grija sa nu ramana nici un pic de branza neacoperita cu aluat . Asezati in tava fiecare bucata cu colturile in jos.

Cand le-am terminat pe toate batem un ou si ungem fiecare bucata .

Dam tava la cuptor si cand sunt rumenite frumos (30-40 minute) sunt gata. Sunt bune calde, dar si reci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise