1493
retete

Alte sectiuni
  • Bors cu carne de pui

    Fierbem carne de pui, apoi schimbam apa si punem din nou la fiert cu putina sare. Adaugam legumele tocate si lasam sa fiarba. Dupa ce au fiert si legumele, adaugam bulionul si borsul si sare dupa gust. Lasam sa fiarba 10 min, apoi adaugam verdeata tocata

    0 comentarii

  • Bors de sira de porc

    Se spala bine bucatile de sira de porc si se pun la fiert in 4 l de apa rece, cu o lingurita de sare. Cand da in clocot, se spumeaza bine. Se curata zarzavatul de coaja, se spala, se taie cubulete, taiata marunt si se pun la fiert impreuna cu carnea.

    0 comentarii

  • Supa de sfecla cu menta si oua fierte

    Se curata cartofii de coaja, se spala si se taie cubulete mici, se spala si se pun la fiert cu apa si un praf de sare, pana se inmoaie (nu se fierb tare). Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si usturoiul; sfecla se curata de coaja si se da prin razatoarea

    0 comentarii

  • Bors cu rata

    Tacamul de la rata spalat, portionat, se pune in oala cu 1 lingura cu sare si apa, apoi se lasa pe foc 20-30 min, pana iese la suprafata spuma neagra cu impuritati. Se scoate carnea si se spala, apa se arunca, apoi carnea se pune din nou la fiert in oala

    0 comentarii

  • Ciorba de burta de vita

    Se curata morcovul si radacina de patrunjel de coaja, se spala si se dau prin razatoarea fina. Se spala bine burta feliata, apoi se pune la fiert in cca 2,5 l apa. Se pune uleiul la incins, apoi se caleste morcovul razuit, la foc mic, pana devine pastos.

    0 comentarii

  • Ciorba de pui cu cartofi si legume

    Se fierbe puiul in apa cu putina sare si o lingura de ulei, se ia spuma lasata de carne si dupa ce a fiert, se scoate puiul pe o farfurie. In aceeasi apa se pun la fiert ceapa, morcovul si ardeii tocati, dupa aceea se adauga cartofii si rosiile pisate.

    0 comentarii

  • Zeama de peste

    Se pun bucatile de peste la fiert cu apa si sare, se trag doua, trei clocote si se opreste focul, se scoate pestele pe un platou si se strecoara zeama, in ea se pune orezul si se pune iar pe foc, la foc potrivit. Se curata ceapa, se toaca julien si se

    0 comentarii

  • Bors de cartofi

    Am curățat si tăiat legumele, apoi le-am pus într-o oala la fiert, întâi ceapa, ardeii, morcovul si rădăcina de pătrunjel, iar dupa ce s-au inmuiat puțin, am adaugat rosiile si cartofii. Dupa ce s-au fiert, am adaugat bors cam

    1 comentariu

  • Ciorba de varza cu afumatura de porc

    Pregatim legumele, curatandu-le si spalandu-le, apoi le tocam in cuburi, respectiv rondele, dupa caz. Varza nu o tocam fideluta, ci mai grosier Portionam carnea si o punem la fiert in apa cat sa o acopere. Cand incepe sa fiarba, dupa 2-3 clocote, scurgem

    0 comentarii

  • Ciorba de vacuta

    Carnea am taiat-o si am pus-o la fiert timp de 1 h, spumam la nevoie. Pentru ciorba de vacuta, aleg acelasi tip de carne pentru ca fierbe destul de repede si este foarte gustoasa (steaks bovine). Intre timp curatam, spalam si tocam legumele si, in cazul

    0 comentarii

  • Ciorba de castraveti murati cu scaricica afumata

    Spalam si curatam legumele, apoi le tocam cubulete si/ sau felii. Tocam si scaricica cubulete. Intr-o oala incapatoare, calim ceapa si ardeiul in ulei incins, adaugand apoi morcovii si scaricica. Dupa ce le calim cateva minute, adaugam cartofii si acoperim

    0 comentarii

  • Ciorba de ied

    Carnea spalata se pune in oala pe foc, se fierbe 10 min, apoi se arunca apa, carnea se spala, se pune din nou la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga ceapa taiata marunt, ardeiii de asemenea, radacinoasele eu le dau pe razatoarea mare sau taiate

    0 comentarii

  • Bors de miel

    Punem intr-o oala carnea de miel spalata bine si portionata (capul l-am pus intreg) cu apa cat sa o acopere si o lingura de otet. Dupa ce da in clocot, aruncam apa, punem alta (fierbinte) si mai lasam la fiert cca. 40 de minute. Se spumeaza ocazional,

    0 comentarii

  • Ciorba de dovlecei

    Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala si se lasa sa fiarba legumele la foc mic. Dupa ce au fiert, se adauga dovleceii. Dupa ce au fiert se adauga borsul. Se

    1 comentariu

  • Ciorba dulce de miel

    După ce au stat la marinat bucățile de carne pentru ciorbă, cca. 48 de ore, se scot din marinadă, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 35, semiacoperit, la foc mediu.

    0 comentarii

  • Ciorba de miel

    Se portioneaza carnea si se pune la fiert cu apa cat cuprinde, se lasa sa fiarba doua trei clocote, apoi cu o lingura, se ia spuma de deasupra si se arunca. Se pun radacinoasele tocate marunt, ceapa tocata,mixul de gogosari, o lingura de sare rasa, cartofii

    0 comentarii

  • Ciorba de urzici cu smantana

    In oala in care vom face ciorba, punem afumatura portionata la fiert si o lasam sa fiarba cam 45 de minute. Curatam legumele si le dam pe razatoare, mai putin ceapa pe care o lasam intreaga.Tragem la tigaie morcovul in putin unt. Adaugam peste legume

    0 comentarii

  • Ciorba cu carnati de bere

    Ceapa se taie solzisori si se caleste in ulei. Se adauga amestecul de legume, cartoful taiat cubulete si usturoiul taiat felii. Se lasa 2-3 minute sa se soteze, apoi se adauga cubul de supa de legume, dizolvat intr-un litru de apa fiarta. Se

    0 comentarii

  • Ciorba de potroace

    Se spala bine carnea, apoi se lasa sa se zvante ori se sterg bucatile cu prosoape absorbante. Pipotele se oparesc pentru 1-2 minute, apoi se scurg de apa. Intr-o oala mare, se pun 4 litri de apa impreuna cu sarea. Se adauga carnea si pipotele si se lasa

    0 comentarii

  • Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

    Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o oala de 5 litri, apa cu copanele si aripioarele de pui alaturi dar si un praf de sare. Se amesteca din cand in cand,

    3 comentarii

Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.