Reteta postata pe: 29 octombrie 2009
Ingrediente
1,5 kg carne tocata de curcan(Carrefour)., 3 morcovi potriviti nu prea mari., 2 cartofi., 1 ceapa rosie., 1 cescuta orez., 1 cana de dovleac dat pe razatoare., 4 oua(eu fac ciorba intr-o oala de 6 l)., 1 l bors., faina,pentru perisoare., 1 leustean verde., sare,piper roz proaspat macinat,vegeta fara sare(plafar bio),un praf de menta,un praf de tarhon uscat.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Curatam zarzavatul,il spalam,il taiem si apoi il punem in oala la fiert.Eu fac ciorba intr-o oala de 5 litri si pun apa cam 3 litri.Fiecare pune apa cat considera si depinde si de cantitatea pe care o dorim sa o facem.Separat facem perisoarele,eu le dau prin faina.Dupa ce a fiert bine zarzavatul,punem perisoarele din carne de curcan,iar cand apa incepe sa dea in clocot,turnam o cana de apa rece,deasupra ca sa se fragezeasca perisoarele si sa se ridice deasupra.Aceste perisoare fierb cam in circa 15 minute,potrivim de sare(vegeta fara sare bio)si ce condimente mai dorim,o lasam cam 10-15 minute cu capacul pus,dupa care,adaugam 4 oua batute spuma cu putina ciorba,amestecam cu o lingura de lemn,ca sa nu se rupa perisoarele.Tocam un leustean cat mai marunt si il punem in ciorba.Aceasta ciorba merge cu un ardei iute,sau o ceapa rosie.Pofta buna !!!
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Oasele de porc se tin in apa rece,se oparesc,se spala si se pun la fiert la foc mic.
Tocam telina,patrunjelul,pastarnacul,morcovul
3 voturi
0 comentarii
3h 15 min
In primul rand, punem apa intr-o cratita, in care gatiti ciorba, apoi ne ocupam de perisoare. Condimentam
3 voturi
0 comentarii
1h 20 min