Blat de pizza din cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Cartof crud ras (cantitatea e in functie de dimensiunea vasului in care se va coace preparatul)
  • 3 oua la fiecare 500g cartofi
  • Un praf de sare, putin piper macinat (dupa gust)

Mod de preparare

E doar o varianta la traditionalul blat de pizza.

Cartofii se curata, se spala si se dau pe razatoarea medie si se scurg bine de apa (intr-o strecuratoare sau tifon).

Cuptorul e incins deja si tava unsa cu ulei. Se lucreaza repede ca sa nu oxideze cartoful ras in contact cu aerul.

Se presara un strat subtire de cartofi in tava unsa (doar cat sa acopere fundul tavii), iar restul se amesteca cu ouale batute cu un praf de sare si eventual cu putin piper.

Se toarna totul in tava si se da la cuptor cca 10-15 minute la foc potrivit.

Dupa acest interval se scoate si se pune umplutura preferata pentru pizza (nu recomand variantele bogate in grasimi, cu carne de porc sau carnaciori). Se mai coace alte 10-15 minute si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise