Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Biban de mare, la cuptor, in crusta de sare si ierburi

Ingrediente

  • -1 biban mare de cca 1kg sau 3 mai mici
  • -1kg sare mare
  • -500g sare fina
  • -cca 200ml bere fara acool
  • -2 ramuri rozmarin proaspat
  • -4 frunze de salvie
  • -3 albusuri
  • -2 catei de usturoi
  • -1 crenguta de cimbrisor proaspat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -ulei de masline

Mod de preparare

Prima data trebuie spalati si curatati pestii.

Dupa care se taie rozmarinul si salvia marunt. Peste rozmarin si salvie se rade coaja de la lamaie, se pune putina sare si 1-2 linguri de ulei de masline.

Pestii se vor umple cu ierburi. Ierburile trebuie impartite, asa incat sa ramana 1-2 linguri si pt albusuri.

Cateii de usturoi de curata, se taie felii si se pun in interiorul pestilor.

Albusurile se bat spuma. Dupa ce s-au format o spuma consistenta, se adauga ierburile ramase si se amesteca. Peste albusuri se pune berea.

Dupa se pune sarea mare si se amesteca. Apoi se pune sarea mica si se amesteca bine.

Intr-o tava se pune hartie de copt, dupa se face un pat de albuse cu sare si se pun pestii.

Se amesteca bine. Intr-o tava se pune hartie de copt, dupa se face un pat de albusuri cu sare si se pun pestii.

Se pune spuma de albusuri cu sare peste tot, asa incat sa nu ramana nimic descoperit. Dupa care, tava se da la cuptor, la 180 grade pt 40-50 minute.

Dupa ce pestii au stat suficient in cuptor, se scoate tava si se lasa putin la racit.

Cu un ciocan de carne, se sparge sarea. Dupa ce sarea e sparta, se scot cu grija pestii. Pestii se curata de piele, pt ca e foarte sarata.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise