Ingrediente
Ceva rapid, dulce si bun din budinca, biscuiti, si mere. De aici si denumirea., 6 mere mari, 500g biscuiti, 2 plicuri budinca caramel, 1L lapte, 500 g zahar, Scortisoara, 2 linguri gris, 2 linguri miere, 50g unt, 1 lamaie, Ciocolata sau frisca(obtional) pt ornat
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 30 min
23 voturi
Mod de preparare
Punem laptele la fiert, adaugam 100g zahar si fierbem budinca conform instructiunilor de pe plic, dupa care o acoperim cu o folie(sa nu faca crusta deasupra) si o lasam la racit. Pornim cuptorul aragazului.
Luam o tava cu peretii mai inalti, o ungem din abundenta cu unt, presaram grisul, aranjam feliile de mere, peste care presaram 200g zahar. Cu jumatate din biscuiti, acoperim complet stratul de mere. Peste ele, turnam budinca, dupa care o acoperim cu restul de biscuiti.
Intr-o craticioara punem restul de zahar si mierea, la caramelizat , cam 10’, pana obtinem o glazura consistenta, dar care curge. Turnam glazura peste si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru 20’, timp in care merele se vor inmuia.
Lasam prajitura in tava la racorit, cam 30’. O rasturnam pe un platou, cu merele deasupra, presaram scortisoara si o lasam sa se raceasca complet si sa se insiropeze bine biscuitii cu zeama lasata de merele coapte.
Se portioneaza si se serveste ca atare, cu putina ciocolata rasa sau cu frisca dupa preferinta fiecaruia.
Pofta buna!
vio (Chef de cuisine) , 21 aprilie 2010
buna idee de ceva dulce si rapid
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Nu e greu de facut, dar cred ca iese tare buna.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Delicioasa si aspectoasa.
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Dacă n-ar ploua şi n-ar fi şi aşa târziu(21,30), acum aş coborâ să cumpăr biscuiţi! Mi-ai făcut o poftă nebună!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Suna tare bine...
NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Ce bine arata bbm-ul tau. O intrebare Lia draga, budinca bagata la cuptor se mai intareste , nu se intinde toata si sa pleosteasca prajiturica? Felicitari.
lucica mihaila (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Lia esti extraordinara. Si aceasta reteta imi place foarte mulr. Am sa o pregatesc pentru nepotei. Felicitari!
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010
Ce bine arata! Toate prajiturile cu mere mi se par delicioase!