autor:

Anca E. Voicu

» » , , Bauturi, Cafele si ceaiuri, Dulciuri diverse

Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 octombrie 2021

Ingrediente
130 ml lapte,, 130 ml apă,, 1 linguriță cafea solubilă,, 1 plic ceai negru cu aromă Irish Cream,, 40 ml frișcă lichidă,, 40 g cremă mascarpone,, Un vârf de cuțit nucșoară măcinată

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Am pregătit pentru sora mea o băutură desert: cu ceai cu aromă Irish Cream (care mi se pare dulce, motiv pentru care nu am pus deloc zahăr la acest desert), cafea solubilă, ornată cu frișcă, mascarpone și decorată cu nucșoară. A ieșit foarte aromată și bună.

Pui apa la fiert, când fierbe, o torni într-o ceșcuță, peste pliculețul de ceai negru cu aromă de lichior Irish Cream. Lași la infuzat 10 minute.
Încălzești laptele, cât să fie fierbinte, îl torni într-o ceșcuță, peste cafeaua solubilă. Ai grijă să torni de sus și în fir subțire, lucrul acesta va face laptele spumos, iar aroma cafelei, mai tare. Amesteci cu un blender de mână, pentru mai multă spumă.
Când băuturile sunt calde, nu fierbinți, le combini într-un pahar (cel în care urmează să servești desertul).
Umpli un poș cu frișca amestecată cu mascarpone, folosești duiul preferat. Eu am folosit un dui rusesc, pentru a obține un moțe de frișcă frumos. Apoi ornezi băutura, mișcând încheietura mâinii: stânga-dreapta, pentru a obține acele onduleuri (falduri).
Pudrezi cu nucșoară măcinată.
Servești băutura caldă.

Poftă Bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 130 ml lapte,
  • 130 ml apă,
  • 1 linguriță cafea solubilă,
  • 1 plic ceai negru cu aromă Irish Cream,
  • 40 ml frișcă lichidă,
  • 40 g cremă mascarpone,
  • Un vârf de cuțit nucșoară măcinată

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

14 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    5 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Retete

din Dulciuri diverse

Lichior crema de cafea Lichior crema de cafea

Cântărești laptele și smântâna pentru gătit, adaugi cele două tipuri de cafea și încălzești amestecul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Bauturi
Ciocolata de casa cu indulcitor, cafea si migdale Ciocolata de casa cu indulcitor, cafea si migdale

De data aceasta, am pregătit ciocolată de casă cu îndulcitor. Îmi doream mult să încerc și varianta asta, însă

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Tarta si "tartute" cu fructe