Se unge tava cu putin unt.
Se amesteca 250 gr lapte praf cu 100 g cacao.
Se fierb 150 ml apa cu 500 g zahar pana se leaga (se face un sirop), apoi se adauga 150 gr unt si se mai fierb pana ce acesta se topeste.
Apoi se adauga laptele praf si cacaua.
Se mai poate adauga esenta de rom, nuci/alune etc.
Compozitia astfel obtinuta se toarna in tava, se niveleaza si se tine la frigider pana se intareste complet si se poate taia cubulete.
TIPS:
“Proba bobitei”: Pentru a verifica daca siropul s-a legat suficient, se ia putin pe varful lingurii si se baga sub jetul de apa, apoi se aduna cu varful degetelor. Daca se formeaza o bobita de zahar, inseamna ca este ok (dar trebuie sa fiarba in clocot destul de mult).
Daca se doreste baton ALB, in loc de 100g cacao se mai pun inca 100 g lapte praf. Se pune esenta migdale (sau vanilie) si stafide.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii