BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Timp pregatire
135 minute
Complexitate
medie
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Ingrediente

  • Ingrediente :
  • Bame cu carne de vita:
  • -bame proaspete/conserva - 800 g/500 g
  • -carne de vita - 800 g
  • -suc de rosii proaspete/conserva - 500 ml/350 g
  • -2 cepe mijlocii
  • -6 catei de usturoi+2-3 linguri ulei pentru prajit
  • -150 ml ulei de masline
  • -2 linguri pasta de tomate
  • -2 linguri de vegeta sau mirodenia
  • -zeama de la carne 800 ml
  • -sare si piper dupa gust
  • -6-8 boabe de piper negru
  • -5-6 bucati de cardamom
  • -2-3 foi de dafin
  • -2 linguri de faina
  • Garnitura de orez basmati:
  • -orez basmati 400 gr
  • -1 lingura vegeta sau mirodenia
  • -o lingurita cardamom macinat
  • -sare dupa gust(trebuie tinut cont ca vegeta sau mirodenia contine o cantitate considerabila de sare)
  • -apa
  • -50 ml ulei de masline

Mod de preparare

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA

Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se

spala, se oparesc, se decojesc si se dau prin blender. Usturoiul se curata, se spala si se taie rondele.

Bamele se curata de codita avand grija sa nu se ajunga in partea deschisa .Daca curatarea a fost facuta

corect nu va mai iesi din ele mucilagiu,deci nu va mai fi nevoie sa se opareasca in apa cu otet pentru a

scapa de mucilagiu,care este neplacut unora. Pasta de tomate se dilueaza in zeama de carne. Carnea si

ceapa se inabusesc in jumatate din cantitatea de ulei ,apoi se adauga apa, sarea, piperul boabe, foile de

dafin si cardamomul. Se fierbe aproximativ 10min in oala sub presiune.In alta oala se pune la calit a doua

ceapa taiata marunt in cantitatea de ulei ramasa, dupa care se adauga faina, pasta de tomate, sucul de rosii,

sarea , piperul, vegeta si se mai fierb 5 min,dupa care se adauga bamele, carnea si zeama de carne, care a

fost in prealabil strecurata. Se mai lasa inca 15 min sa fiarba la foc mai mic. Intre timp se prajeste

usturoiul si se toarna peste bame iar dupa 2-3 clocote se va stinge focul.

Mancarea de bame cu carne de vita se serveste calda, cu garnitura de orez si muraturi.

Mod de preparare a orezului basmati

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la inmuiat timp de 10-15 min, dupa care se va strecura si cali in

uleiul de masline, adaugandu-se, sare, vegeta si cardamom. Cantitatea de apa necesara,este aceeasi cat si

cantitatea de orez inmuiata. Se fierbe cateva clocote la foc mai mare dupa care se va da la foc mic timp de

10-15 min, dupa care se poate servi cu mancarea de bame cu carne de vita.

Pofta buna!

Specific:Iordania

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise