Reteta postata pe: 03 ianuarie 2009
Ingrediente
Ingrediente necesare pentru 12 bucati : 450 gr faina, plus pentru prelucrat, 1 lingurita sare, 1 plic drojdie uscata, 3 oua, 1 lingurita miere, 2 lingurite ulei de floarea-soarelui
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca 2 oua cu uleiul si mierea si se toarna amestecul in adancitura din faina.Se adauga aprox. 200 ml apa calduta la faina si se amesteca pana ce se obtine un aluat lipicios.Se presara faina pe suprafata de lucru, se framanta aluatul energic si se bate aprox. 10 minute, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Se pune aluatul intr-un castron, se acopera si se tine la cald 40 de minute, sa creasca pana isi dubleaza volumul.Se framanta apoi aluatul pe suprafata de lucru, se face un sul si se taie in 12 bucati egale.Din fiecare bucata se formeaza un sul lung de 20 cm, din care se formeaza un covrig.Capetele se umezesc cu putina apa si se lipesc strangandu-le cu degetele.Se incinge cuptorul la 200°C si se tapeaza tava cu hartie de copt.Se pun covrigeii necopti in tava si se lasa 20 minute, acoperiti, la dospit.Se pune la fiert apa cu sare intr-o oala mare.Covrigeii se scufunda pe rand cu spumiera in apa clocotita si se tin 20 de secunde.Se scot din apa si se pun inapoi in tava.Se bate al 3-lea ou si se ung cu el covrigeii prefierti, apoi se coc in cuptorul incins 14-15 minute, pana se rumenesc.Se scot din cuptor, se pun pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.Covrigeii raman proaspeti pana la 3 zile daca sunt pastrati intr-o cutie inchisa.
Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Bagels" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tocati prazul foarte marunt. Topiti untul intr-o cratita la foc mediu, prajiti prazul si sunca taiata
3 voturi
0 comentarii
10 min
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Tare bine mai arata...
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 25 martie 2010
Foarte buni! Salvez reteta si revin cu pareri.
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2009
Foarte interesant,cred ca sunt minunati.Felicitari.
cristina i. (Chef de cuisine) , 31 mai 2009
Interesanta reteta trebuie incercata.
aec21 (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009
Sunt covrigii pe care ii poti gasi la magazin sub numele de covrigi brasoveni? Mmmm... trebuie sa ii fac.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 martie 2009
Cred ca sunt foarte buni, dar necesita cam multa manopera.