Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca 2 oua cu uleiul si mierea si se toarna amestecul in adancitura din faina.Se adauga aprox. 200 ml apa calduta la faina si se amesteca pana ce se obtine un aluat lipicios.Se presara faina pe suprafata de lucru, se framanta aluatul energic si se bate aprox. 10 minute, pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini.Se pune aluatul intr-un castron, se acopera si se tine la cald 40 de minute, sa creasca pana isi dubleaza volumul.Se framanta apoi aluatul pe suprafata de lucru, se face un sul si se taie in 12 bucati egale.Din fiecare bucata se formeaza un sul lung de 20 cm, din care se formeaza un covrig.Capetele se umezesc cu putina apa si se lipesc strangandu-le cu degetele.Se incinge cuptorul la 200°C si se tapeaza tava cu hartie de copt.Se pun covrigeii necopti in tava si se lasa 20 minute, acoperiti, la dospit.Se pune la fiert apa cu sare intr-o oala mare.Covrigeii se scufunda pe rand cu spumiera in apa clocotita si se tin 20 de secunde.Se scot din apa si se pun inapoi in tava.Se bate al 3-lea ou si se ung cu el covrigeii prefierti, apoi se coc in cuptorul incins 14-15 minute, pana se rumenesc.Se scot din cuptor, se pun pe un gratar de bucatarie si se lasa la racit.Covrigeii raman proaspeti pana la 3 zile daca sunt pastrati intr-o cutie inchisa.
Pentru mai multe retete minunate nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii