Ardei Umpluti

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Ardei Umpluti

Ingrediente

  • - 10 - 12 ardei potriviti
  • - 750g carne tocata
  • - un ou
  • - 2 cepe
  • - 1 morcov
  • - 2 linguri orez
  • - patrunjel
  • - sare si piper
  • - 4-5 rosii sau pasta de tomate (puteti folosi rosii in bulion)
  • - 1/2 lingurita faina
  • - smantana

Mod de preparare

Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si nu ii puteam umple. A fost pentru prima oara cand i-am gatit logodnicului meu aceasta reteta si acum a devenit mancarea lui preferata.

Se iau ardeii, se scot cotoarele si se curata de seminte, apoi se spala si se lasa sa se scurga.

Intr-un bol separat se pune carnea tocata, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare (pastrati putina ceapa si putin morcov pentru sos), oul, orezul spalat, sare si piper, jumatate din patrunjelul tocat marunt si apoi amestecati bine pana se omogenizeaza.(eu am avut in congelator carnea gata preparata de acum cateva saptamani cand am facut sarmale).

Se umplu ardeii cu compozitia de carne tocata si daca folositi rosii taiati 2-3 rosii in felii, cate o felie pentru fiecare ardei si punti-o peste carne ca un capac. Eu am preferat sa umplu rosiile mele...

Puneti restul de ceapa si morcov la calit in putin ulei, cand ceapa a devenit transparenta puneti faina si amestecati bine.

Intre timp se oparesc rosiile si se decojesc (Se pun in apa fiarta pentru un minut sau pana crapa coaja) apoi pasati cu o furculita. Turnati rosiile peste ceapa calita si stingeti cu o cana de apa. Lasati sa fiarba pentru 1-2 minute.

Asezati ardeii intr-o cratita (incercati sa ii asezati cu deschizatura in sus daca nu puteti nu este nici o problema) si se pun rosiile cu ceapa calita si morcovul cat sa acopere ardeii (daca este nevoie mai adaugati apa) si se pun la fiert. Potriviti de sare.

Cand ardeii si carnea s-au fiert adaugati restul de patrunjel tocat si stingeti focul. Se serveste cu smantana.

POFTA BUNA!!!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise