286
retete

Alte sectiuni
  • Croissant cu sunca si cascaval

    Îl întâlnim în majoritatea patiseriilor, dar este mult mai ușor și gustos de pregătit acasă, va asigur! Aluatul îl vom întinde puțin și îl vom tăia în doua (pe lungime, astfel încât

    0 comentarii

  • Frigarui cu porc si legume

    Se taie carnea de porc în cuburi măricele. Se curăță, se despielițează și se spală ciupercile, apoi se taie în sferturi. Ardeiul se spală și se taie fâșii scurte, dar groase. Șunca țărănească se taie fâșii mici.

    7 comentarii

  • Salata cu piept de pui si muschiulet de porc

    Se pun muschiul de porc si pieptul de pui la fiert in apa cu sare. Se pun ouale la fiert in apa cu un praf de sare timp de 8 minute. Se scot ouale in apa rece, apoi se decojesc ,se taie pe jumatate si se separa albusurile de galbenusuri. Maioneza se

    1 comentariu

  • Rulouri cu sunca, cascaval si chives

    Foaia de foietaj dezghețată se întinde pe masa de lucru. Se unge cu sos BBQ, apoi se cubulețele de șuncă, se presară cașcavalul ras, oregano, pudra de usturoi și ceapa chives toccata mărunt. Foaia umplută, se rulează strâns, apoi

    0 comentarii

  • Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

    Anul acesta, în loc de drob am ales acest aperitiv satios. Acest mușuroi de cârtiță, sigur nu va supăra niciun grădinar, din contra, îl va bine dispune! ;) E preparat din carne tocata și o umplutură sățioasă in cartofi, bacon

    0 comentarii

  • Drob traditional de miel

    Ce este deosebit la reteta mea de drob, este faptul ca toate organele au fost taiate cubulete din cutit, nu au fost fierte, ci au fost calite in ulei de masline.Este o mare diferenta si va indemn sa incercati macar o singura data sa incercati sa faceti

    0 comentarii

  • Cozonaci din carne de porc

    Se portioneaza carnea de porc si se pune la foc cu apa si putina sare, se lasa sa clocoteasca vreo zece minute, dupa care se opreste focul si se clateste carnea cu apa rece. Asa cozonacii vor iesi curati si frumosi. Se da carnea si painea inmuiata in lapte

    1 comentariu

  • Drob de miel

    Organele de miel spalate foarte bine, tinute cam 15-20 minute in apa rece, le fierbem in apa multa cu o lingura de sare si un fir de leustean verde.Aveti grija sa le spumiti pentru ca vor face multa spuma. Cand sunt fierte le scoatem pe o tava sau intr-un

    0 comentarii

  • Saculeti cu pui si ciuperci

    Preparam aluatul de clatite si facem clatitele intr-o tigaie unsa cu un pic de ulei. Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei dupa care se adauga pieptul de pui taiat cubulete.Se lasa sa se inabuse dupa care se adauga ciupercile feliate. La final

    0 comentarii

  • Covrigi de primavara

    Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa ce am intins umplutura pe toata fasia, incep sa o lipesc de-a lungul ei ca si cum as face un sticks, apoi dau forma covrigului,

    0 comentarii

  • Carnati din carne de porc si vitel

    Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea tocata prin masina). Usturoiul se curata de foi, se clateste

    0 comentarii

  • Chiftelute

    Intr-un bol punem carnea si adaugam usturoiul pisat, mararul tocat marunt, condimentele, ouale si faina. Amestecam, dupa care formam chiftelutele. Le dam pe fiecare prim faina inaine de a le praji in tigaia cu ulei. Le prajim pana se rumenesc frumos.

    0 comentarii

  • Salata de boeuf

    Se taie cubulete muraturile si se pun intr-o sita la scurs. Intre timp se pun cartofii in coaja la fiert. Separat se pun la fiert si morcovii decojiti in prealabil. Dupa fierberea cartofilor, acestia se decojesc si se taie marunt cubulete. Vom taia

    0 comentarii

  • Cotlet de porc la Slow Cooker Crock-Pot

    Se spala bine cotletul, se sterge cu prosoape apoi se condimenteaza cu sare, piper si condimentele pentru friptura. Se maseaza bine carnea cu aceste condimente. Cartofii se curata, se spala si se taie in doua sau in patru pe lungime. Usturoiul se curata

    0 comentarii

  • Salata in straturi

    Maioneza facuta in casa se amesteca cu smantana, sare si piper dupa gust. Peste cartofi fierti si taiati cubulete adaugam cca 2 linguri de maioneza, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Asa procedam cu morcovul, pieptul de pui. Pe un platou adaugam

    0 comentarii

  • Slanina cu boia fiarta in moare, adica zeama de varza

    Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti. Apoi se scoate din zeama, se lasa la scurs si racit cca. 30 minute, apoi

    0 comentarii

  • Toba

    Se pârlesc rasolul și căpățâna de porc, apoi se curăță și se spală. Rasolul se feliază. Se pun într-o oală cu capacitate de 10 litri, se acoperă cu apă, se adaugă sarea (cam o lingură apoi se potrivește după gust) și

    4 comentarii

  • Portofele de ardei kapia cu carne tocata, ciuperci si cascaval

    Se maruntesc ciupercile si se pun la calit in putin ulei de masline alaturi de carnea tocata. Se toaca ceapa verde si usturoiul foarte marunt si se adauga peste carne si ciuperci. Se condimenteaza toata compozitia cu sare, piper si boia dulce afumata. Se

    2 comentarii

  • Frigarui de scoici in crusta de fulgi de nuca de cocos

    Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui. Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde se trage si reteta mea ) si le spalam sub jet de apa rece. Scoicile care nu sunt închise perfect, le aruncam, pentru-ca

    0 comentarii

  • Oua posate in sos de rosii cu ardei copt si chiftelute

    Se incepe cu pregatirea chiftelutelor: carnea tocata de porc se amesteca cu ceapa (curatata de foi, spalata si tocata), usturoiul (curatat, spalat si pisat), putina sare, putin piper proaspat macinat, putin cimbru uscat, oul si faina. Cu mainile umede

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.