Amandina

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Amandina

Ingrediente

  • 6 oua
  • 550 g zahar( 400g zahar tos si 150g zahar pudra)
  • 5 linguri de cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 250 g margarina sau unt
  • un plic de crema cu aroma de ciocolata cu rom
  • 2 plicuri de cappuccino de rom
  • 250 ml lapte
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul:

6 oua se separa, se bat albusurile cu 200g de zahar in care se adauga 30 ml apa, apoi se freaca galbenusurile cu 30 ml ulei dupa care se amesteca cu albusurile batute.

Intr-un castron se adauga cele 8 linguri de faina amestecate cu 2 linguri de cacao si praful de copt aceasta compozitie se cerne pe rand in albusurile batute si se masteca prin miscari rotative de sus in jos pana se omogenizeaza, se pune in tava tapetata cu ulei si faina sau pur si simplu hartie de copt, apoi se pune la cuptor la temperatura de 180 grade C. Se lasa cam 30-45 de minute depinde de tava pe care o folositi daca e mai adanca se lasa mai mult, sau se face testul cu scobitoarea.

Crema

150 g zahar pudra se freaca cu untul sau margarina in care se adauga 3 linguri de cacao. Separat se prepara crema de ciocolata din plic urmand instructiunile.Aceasta crema se adauga lingura cu lingura in unt avand grija sa nu se taie crema.

Siropul

200g de zahar se amesteca cu cele 2 plicuri de cappuccino si 400 ml apa, daca doriti sa puneti rom atunci micsorati cantitatea de apa. Cu aceast sirop se insiropeaza blatul.

Mod de asamblare

Blatul se taie in doua, prima parte se aseaza pe un platou, se insiropeaza cu jumatete din sirop, se intinde crema peste care se adauga cealalta jumateate de blat, il insiropam cu siropul ramas apoi se pune la frigider pt o ora. Dupa ce am scos-o de la frigider se taie cuburi pe care le distantam punandule pe un gratar de scurgere.

Glazura

200g de ciocolata se topeste cu 100ml frisca lichida, apoi se acopera fiecare cubulet de prajitura cu aceasta compozitie.

Separat se bate frisca ramasa si se orneaza prajiturelele.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise