2097
retete

Alte sectiuni
  • Strudel cu visine si zmeura

    Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura o spalati usor si o lasati putin la scurs intr-o sita. Puneti visinele cu indulcitorul intr-o cratita si le transferati

    0 comentarii

  • Tarta cu branza si rosii

    Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop curat, il lasati sa creasca, la loc caldut. Umplututra: Mozzarella

    0 comentarii

  • Croissant cu sunca si cascaval

    Îl întâlnim în majoritatea patiseriilor, dar este mult mai ușor și gustos de pregătit acasă, va asigur! Aluatul îl vom întinde puțin și îl vom tăia în doua (pe lungime, astfel încât

    0 comentarii

  • Rulada cu bureti (opintici)

    Intr-un vas se pun untura, smantana, praful de copt, oul, sarea, faina de grau si se framanta aluatul pana se dezlipeste de pe maini. Se da aluatul la frigider pentru cateva ore. Mod de preparare pentru compozitie: Se curata ceapa,usturoiul si se pune

    0 comentarii

  • Panettone de casa

    Un desert italian (originar din Milano) deosebit, care ne-a cucerit cu textura și aromele lui. Nu mă așteptam să-mi placă atât un cozonac, altul în afară de cel cu nucă și cacao, sau cel cu unt, așa cum ne-am obișnuit cu toții,

    4 comentarii

  • Pasca cu branza sarata

    Aluatul: Se cerne faina intr-un vas. Se amesteca cu sarea. Se face o gropita mica in mijloc si se pune drojdia si zaharul. Se toarna 100 ml lapte caldut si se lasa timp de 10 minute sa dospeasca. Se toarna uleiul, oul batut si se amesteca incet, turnand

    0 comentarii

  • Cozonac cu aluat foietaj

    Mod de preparare pentru aluat: intr-un vas se pune faina de grau si oul. Intr-un bol se pune drojdia, putina sare si putin chisleac; se omogenizeaza compozitia, se toarna peste faina de grau si se incepe framantarea, se mai adauga si restul de chisleac

    0 comentarii

  • Cozonac pufos cu ciocolata si nuca

    Intr-un castron punem faina cernuta si in mijlocul ei adaugam laptele cu drojdia dizolvata si putin zahar si lasam la dospit 10 minute. Apoi dupa ce a crescut, adaugam restul de zahar, galbenusurile, coaja de la o lamaie, untul topit si racit. Amestecam

    0 comentarii

  • Rulada de spanac cu branza

    Pentru foaia de aluat batem spuma tare cele 3 albusuri cu un praf de sare. Separat amestecam spanacul (decongelat si stors foarte bine de apa) cu cele 3 galbenusuri si smanatana pana devine ca o crema apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si

    0 comentarii

  • Placinta cu branzeturi

    Pentru această plăcintă am folosit aluat de casă, cu iaurt și am ales s-o umplu cu ceapă verde și mai multe feluri de brânză. Am decorat cu cașcaval ras și am servit cu brânză de burduf. A ieșit așa bună, dar… cam puțină. Pentru

    8 comentarii

  • Quiche cu branzeturi

    Pentru aluat: daca sunteti incepatori in ale bucatariei sau daca va grabiti puteti sa faceti aluatul la un robot de bucatarie. Modul de preparare este unul foarte simplu si nu are cum sa nu va reuseasca. In bolul robotului se pune faina, praful de sare

    0 comentarii

  • Melcisori deliciosi cu legume

    Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste faina amestecata cu jumatate de lingurita de sare si se framanta bine. Aluatul rezultat se unge cu ulei de masline ca sa

    0 comentarii

  • Cozonac

    Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele. Din ouale batute cu zahar se ia o lingura rasa de continut si se pune peste drojdie impreuna cu o lingura de lapte si se freaca sa se topeasca, apoi

    0 comentarii

  • Trandafiri din uscatele

    Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana, sarea si se framanta un aluat nu prea vartos. Se infasoara in folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute. Se

    0 comentarii

  • Rulouri cu spanac si branza

    Aluatul: Laptele il incalziti putin, untul il topiti. Drojdia o frecati intr-un vas cu zaharul pana se dizolva bine. Intr-un bol puneti faina cernuta si sarea. Adaugati drojdia, amestecati. Puneti oul, laptele caldut treptat. Incepeti si framantati. La

    0 comentarii

  • Biscuiti cu parmezan

    Framant untul cu faina, amestec cu mana, apoi adaug parmezanul, oregano, sarea, la final adaug si smantana. Amestec bine, invelesc apoi aluatul intr-o folie de celofan si dau la frigider 30 minute. Apoi intind aluatul in strat subtire, o tai pur si simplu

    0 comentarii

  • Covrigi de primavara

    Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa ce am intins umplutura pe toata fasia, incep sa o lipesc de-a lungul ei ca si cum as face un sticks, apoi dau forma covrigului,

    0 comentarii

  • Ecleruri cu crema de vanilie

    Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce aluatul s-a racit complet,

    0 comentarii

  • Fursecuri cu aroma de lamaie, stampilate

    Pentru inceput se cern 200 g faina intr-un vas. Se adauga untul, zaharul, zaharul vanilat, sarea, oul si plicul cu lamaia Finesse. Se framanta un aluat nelipicios si se mai adauga faina daca este necesar. Se formeaza o bila care se da la rece pentru cel

    0 comentarii

  • Colac cu unt si magiun

    Se pune faina de grau intr-un vas. Intr-un castronel se pun iaurtul, drojdia, sarea, zaharul si se omogenizeaza compozita care se toarna peste faina, se adauga oul si se framanta aluatul. La final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantatul

    0 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
Adauga articol
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail:
Sunt de acord ca datele mele personale sa fie stocate si folosite pentru a primi noutati si oferte comerciale.
Va asiguram ca informatiile dumneavoastra vor fi pastrate in siguranta si in orice moment va puteti schimba opinia facand click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricarui e-mail pe care il primiti de la noi.