10 Aperitive festive (tabla de sah, tartine vesele, snitzele si salate)
Chiftelele cu susan: se amesteca carnea tocata cu 1 cartof fiert dat pe razatoare, cu condimentele si oul batut, se dau prin faina si
Feliile de caşcaval se ung cu puţin ulei de măsline, se tăvălesc prin tărâţe de ovăz, apoi prin oul bătut în care s-au adăugat
Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se
Vinata,spalata,se curata si se taie felii,pe lung,de cca 1,5 cm grosime.Fiecarei felii i se face un \"buzunar\",adica se taie pe mijloc,cam
Rulouri de sunca pane umplute cu cascaval
Pe felia de sunca sau parizer se aseaza felia de cascaval si se ruleaza strans. Se trece prin amestecul de faina si pesmet, prin oul
Cascavalul se taie in felii de 1 cm grosime, in bucati potrivite. Feliile se trec prin lapte sau apa si apoi prin faina, ou (bine batut
Cartofii se taie rondele cam de un deget si se pun la fiert in apa cu putina sare. Nu se fierb complet ci cam jumatate din timpul normal
Bati oul cu sare, piper si o ligura ulei. Treci feliile de cascaval prin faina si ou si le prajesti in ulei incins. Poti servi ca aperitiv
Feliile de carne le batem bine cu batatorul de carne,le sarm asezam felii de cascaval,deasupra felii de sunca presata,le rulam le inchidem
Ca la orice reteta incepem prin a spala si curata legumele, dupa care punem la fiert o oala de apa cu sare in care, cand a inceput sa
Copanelele de pui le spalam, le crestam un pic si le asezam intr-un vas. Amestecam condimente dupa gust cu berea, usturoiul pisat
Se curata cascavalul de coaja, se taie in felii de 1 cm, care se dau prin faina, ou batut si pesmet. Se rumenesc la foc iute in ulei
1. Cascavalul, se curata de coaja si se taie cate 2 bucati/portie. ouale, se spala si se dezinfecteaza, apoi se trec prin jet de apa
Cascaval pane, in faina si pesmet
Cascavalul taiat felii de grosimea unui deget se da prin faina, ou, pesmet si iarasi ou. Se prajeste in grasime incinsa. Se poate face
Bucatile de cascaval se trec prin faina, oua si pesmet si se prajesc in ulei pe ambele parti.
Proces tehnologic de preparare: cascavalul se portioneaza. Se trece apoi prin faina, ou batut cu sare si piper, dupa care este trecut
Broccoli la abur cu fenicul pane si germeni de broccoli
Cum se prepara broccoli la abur: Broccoli se spala, se taie partea tare si se separa in buchete intregi, potrivit de mari. Daca este
Cascavalul se curata de coaja, se portioneaza, se trece prin faina, prin oua batute spuma, prin pesmet si apoi se introduce in vasul
Cascavalul se taie in felii uniforme , groase de circa 1 cm si se presara cu piper.Se trece fiecare felie prin faina, ou batut si apoi
Ingredientele sunt in functie de cate portii doriti. eu am folosit 8 aripioare de pui , o conopida mica, 3 oua. Am procedat astfel:
Cascavalul se taie in felii de cca.1 cm, se inveleste in sunculita taiata foarte subtire, dupa care se baga in lapte, faina, ou batut;
Se spala bine feniculul, se taie verdeata de pe ramuri si capatul tare cu mot si se pune la fiert in apa cu putina sare si 1 lingura
Spălăm dovleceii, îi curăţăm de coajă şi le tăiem cotorul (codiţa). Tăiem dovleceii pe lungime, în felii de 1/2
Cascavalul se taie in felii intre 5mm-1cm.Feliile de cascaval se ung cu putin ulei pe ambele parti,se dau prin amestecul de faina si
Alegem un cașcaval care să nu fie rotund, pentru a avem felii dreptunghiulare. Cașcavalul se taie în patru felii groase. Batem
1.Prima varianta Vanata si dovlecelul se spala,se sterg bine,se indeparteaza capetele,apoi se taie pe oblic in felii de cca 1,5 cm,se
Cascaval pane cu salata verde si cartofi prajiti
Prajesti cartofii in ulei incins. Presari cu sare, inainte sa-i asezi pe farfurie. Tai felii de cascaval, treci feliile prin faina,
Pulpe de pui pane cu cartofi umpluti pane si friganele
Pulpele se spala si se fierb cateva minute impreuna cu ceapa,morcovul,albitura si telina,toate tocate marunt .Dupa ce se scot pulpele
Incorporez: oul,cartoful,faina sare, piper dupa gust.Trec feliile de cascaval prin aceasta compozitie,apoi le prajesc in ulei incins.
Rosii umplute, ciuperci de padure pane si aripioare grill
Rosiile: Tai un capacel rosiilor,le scoti miezul cu o lingurita,le presaram cu putina sare si le lasam la scurs.Batem 4 oua cu sare,piper,50