Se bat 4 albusuri cu zaharul si praful de sare pana se face spuma. Se aduga galbenusurile treptat, apoi faina in ploaie si se amesteca foarte usor de jos in sus pana incorporam toata faina. Intre timp merele fara cotor, intr-o tava unsa cu unt se coc usor la cuptor. Merele le asezam intr-o oala rotunda cat sa incapa la fix, in locul cotorului adaugam dulceata de visine sau orice alta dulceata ne place impreuna cu bucati de miez de nuca.presaram deasupra cu zahar si bagam la cuptor 20 de minute pana se coc si in bucatarie incepe sa miroasafooaaarte bine :)
Praful de copt e optional si-l putem adauga odata cu faina. (eu il amestec in faina)
Cand am terminat cu blatul sigur s-au copt si merele
Scoatem merele de la cuptor si turnam peste compozitia.
Introducem din nou la cuptor la foc mic pentru 40 de minute (depinde de cuptorul fiecaruia, eu dupa 30 de minute deschid cuptorul si verific cu o scobitoare daca mai trebuie lasat. Atentie nu umblati de foarte multe ori la cuptor pentru ca nu o sa creasca deloc - dar oricum iese bun:) ).
Scoatem tortul din cuptor si lasam 10 minute sa se racoresca in oala inca. Dupa aceea cu ajutorul unei farfurii mai mari decat diametrul oalei intoarcem vasul si tortul cade direct pe farfurie.
Pentru ornat cu frisca asteptam pana se raceste de tot si il invelim dupa aceea.
Pofta mare :) !!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise