Se pune gelatina la inmuiat in apa calduta conform instructiunilor de pe ambalaj.In acest timp se amesteca ouale intregi cu laptele si cu zaharul si, dupa ce s-a omogenizat se da la foc mic,amestecand continuu.Aceasta crema nu trebuie sa fiarba,ci trebuie tinuta pe foc atat cat sa se gateasca ouale sa nu fie crude.Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca putin si se adauga gelatina inmuiata, dupa care se mai pune din nou pe foc,pentru cateva minute,aducandu-se doar pana la punctul de fierbere.Se lasa se se raceasca complet,se adauga esenta de vanilie si 700 ml de frisca batuta in prealabil(restul de 300 ml frisca se pastreaza pentru ornat).Dupa ce s-a omogenizat bine, se adauga stafidele si cubulete de ananas(sau orice fructe doriti)se va turna intr-o forma preferata de dvs(fie rotunda,fie dreptunghiulara),care va fi tapetata in prealabil cu folie transparenta sau ciolofan.Se da la frigider pentru cel putin 4 ore.Dupa ce s-a inchegat, se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise