Se curata merele de cotor si apoi de coaja.
Untul se preseaza pe fundul si peretii vasului de copt si se presara cu zahar. Se aseaza merele in vas unul langa altul si se pune nuca inauntrul fiecarui mar presarand si pe nuci putin zahar. Dupa gust, se poate adauga si cate o visina din dulceata (sau visinata) si/sau scortisoara.
Se da la cuptor la foc potrivit pana cand devin aurii si usor sticloase ca aspect.
Intre timp, se bat albusurile spuma cu zahar. Separat se bat galbenusurile cu un praf de sare si cu aromele si cu o lingurita de zeama de lamaie. Se incorporeaza peste albusuri se toarna faina in ploaie si putin praf de copt (nestins pentru ca am pus lamaie mai devreme).
Se omogenizeaza totul si se toarna peste merele coapte ca mai sus.
Se coace 20-25 de minute.
Cand e gata, se rastoana pe un platou fara sa se indeparteze vasul in care au copt. Se lasa asa sa se insiropeze si sa se raceasca (cel mai bine pana a doua zi).
Se imbraca in frisca si se orneaza dupa gust si inspiratie.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise