Intr-o oala se pune la prajit ceapa taiata cubulete si morcovul dat pe razatoare se prajeste putin dupa care se adauga patrunjelul taiat cuburi si pastarnacul la fel. Se toarna apa si se lasa sa fiarba. Dupa citeva minute se adauga mazarea si praful de supa si se lasa sa fiarba pe un foc mic. Cind e aproape gata se sareaza si se pipereaza dupa care se toarna cu lingura din compozitia de aluat firisoare subtiri si se mai lasa 10 minute sa fiarba. Se serveste calda presarata cu patrunjel proaspat taiat si alaturi un ardei iute.
Eu pun patrunjel in timpul fiertului dupa care il scot. De asemeni, aluatul de zdrente il fac astfel: bat un ou cu putina apa sarez si piperez putin dupa care adaug 2-3 linguri de faina ca aluatul sa fie moale si cu lingura il torn treptat in supa.
Alta alternativa este de a adauga putina fidea la supa si a fierbe impreuna citeva minute. In ambele moduri supa iese gustoasa si hranitoare.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise