Supa de linte

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1.5 cana de linte rosie (de preferat decojita, de la Plafar)
  • un morcov
  • o telina mica si/sau alta albitura
  • un ardei gras
  • alte zarzavaturin dupa gust
  • rosii decojite
  • usturoi, sare, verdeata dupa gust, o lingura de ulei

Mod de preparare

Lintea se spala in cateva ape si se lasa la muiat de cu seara. Se schimba apa si se pune la fiert. Ca sa nu dea in foc, se pune putin ulei in apa. Cand a fiert lintea se adauga zarzavatul tocat si se lasa sa fiarba.

Se adauga rosiile decojite tocate marunt si se fierb si ele impreuna cu usturoiul ras sau pisat.

Cand toate ingredientele sunt fierte se sareaza; in final se adauga verdeata pentru aroma si se ia de pe foc.

Se poate servi fierbinte cu crutoane de paine, dar e foarte gustoasa si rece.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise