SOMON CU SOS

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1.400 grame somon proaspat sau congelat;
  • 2.100 grame unt;
  • 3.1 ceapa rosie
  • 4.100 ml vin alb;
  • 5.1 lamaie;
  • 6.50 ml ulei masline;
  • 7.100 ml smantana;
  • 8.1 legatura de arpagic
  • 9.sare,piper dupa gust

Mod de preparare

-somonul se taie bucati potrivite,se usuca intr-un prosop se da prin faina de griu si se prajeste in unt cca 4-5 minute pe fiecare parte, in functie de intensitatea flacarii,pina se rumeneste usor, se scoate din tigaie,se pune pe un servet absorbant;

-ceapa rosie se curata, spala, se taie cubulete si se caleste usor in ulei de masline, dupa care se adauga vinul,lasindu-se sa scada;

-dupa ce cantitatea de lichid a mai scazut se adauga zeama de la lamaie,o lingurita de unt si arpagicul taiat;

-preparatul se mai lasa cca 3-4 minute dupa care se adauga smantana, se amesteca incontinuu,tinandu-se pe foc cca 2 minute ,cit sa dea un clocot, dar in asa fel incit smantana sa nu se taie.

-acest sos se toarna peste somon si se poate orna cu putin arpagic proaspat taiat marunt.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise