-somonul se taie bucati potrivite,se usuca intr-un prosop se da prin faina de griu si se prajeste in unt cca 4-5 minute pe fiecare parte, in functie de intensitatea flacarii,pina se rumeneste usor, se scoate din tigaie,se pune pe un servet absorbant;
-ceapa rosie se curata, spala, se taie cubulete si se caleste usor in ulei de masline, dupa care se adauga vinul,lasindu-se sa scada;
-dupa ce cantitatea de lichid a mai scazut se adauga zeama de la lamaie,o lingurita de unt si arpagicul taiat;
-preparatul se mai lasa cca 3-4 minute dupa care se adauga smantana, se amesteca incontinuu,tinandu-se pe foc cca 2 minute ,cit sa dea un clocot, dar in asa fel incit smantana sa nu se taie.
-acest sos se toarna peste somon si se poate orna cu putin arpagic proaspat taiat marunt.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise