Somon cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg somon file proaspat
  • sare mare
  • zeama unei lamai
  • 3 linguri ulei de masline
  • maioneza
  • 500 g ciuperci
  • o ceapa
  • 50 g unt
  • 1-2 catei de ustuoi
  • condimente dupa placere
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat de sare, se acopera cu un strat de ciuperci si se da la cuptorul in prealabil incins pentru 20 minute. Se acopera pestele cu un strat de maioneza si se mai da la cuptor pentru 10 minute.Se poate servi si fara maioneza, dar se poate adauga maioneza si la serrvire ca sos.In post folosesc maioneza de post.

Se serveste cu garnitura de ciuperci preparate astfel:

se caleste ceapa in untul incis, se adauga ciupercile, o cescuta de apa si se lasa sa fiarba. Adaugam usturoiul,sare piper si patrunjel. Se serveste alaturi de feliile de peste.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise