1. Amesteca apa cu cele 400 g zahar si pune-le intr-un vas cu fund dublu la foc potrivit.
2.Amesteca din cand in cand in oala si las-o pe foc 10 minute, sau pana cand observi ca siropul s-a ingrosat. Ca sa testezi, ia putin sirop pe o lingura, picura pe o farfurie si tine-o vertical va trebui ca acesta sa curga lent.
3. Ia vasul de pe foc, pune mugurii de brad, invarte si pune din nou pe foc (da focul la minim de data aceasta) pentru inca 10 minute.
4. Toarna compozitia intr-o strecuratoare, stoarce cat poti de bine mugurii si arunca-i.
5. Pune siropul din nou la fiert cu cele 2 linguri de zahar, la foc mic, pentru inca 10 minute (vei observa cum scade cantitatea de lichid). Testeaza ca la pasul 1 (daca se scurge prea repede mai lasa-l cateva minute).
6. Pregateste borcanele sau sticle sterilizate, pune siropul fierbinte in ele si inchidele ermetic.
Enjoy!
Nota: Am obtinut o sticluta de 330 ml si un borcanel de 170 ml.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise