Vinetele se coc direct pe flacara de la aragaz ( nu in cuptor si nici pe tabla). Cand sunt coapte pe toate partile, se pun direct sub jetul de apa rece, sau pentru cei care nu au apa curenta se pun intr-un lighean cu apa rece. Sa nu va mirati! Chiar daca stim de la mamele si bunicile noastre ca se curata fara a le atinge de apa, va garantez ca nu isi pierd nici un pic din savoare, si pe deasupra se vor curata foarte usor si vor ramane foarte albe. Se despica in patru, se desprind de codita, si se pun intr-o strecuratoare de plastic, cel putin 2 ore, pentru a se scurge.Atentie, nu le puneti in strecuratori de aluminiu, pentru ca se oxideaza!
Dovleceii se curata, si se fierb, dupa care se lasa si ei la scurs
Vinetele scurse , dovleceii, sarea, eu le pun in vasul de mixare de la blender, si le mixez adaugand treptat uleiul. La sfarsit, facultativ, se poate adauga un galbenus de ou, care ii va da salatei o consistenta alifioasa, fina, si le va albi.
Se poate servi in diferite moduri, fie puse in castronase, ornate cu rosii si masline, fie putem face rosii umplute cu vinete.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise