Cartofii si morcovul se spala si se fierb in apa cu sare.
Dupa ce s-au fiert(incercam daca s-au fiert folosind un cutit.Daca acesta intra cu usurinta in legume atunci inseamna ca acestea sunt fierte).
Lasam legumele sa se raceasca , le curatam de coaja si apoi le taiem cubulete.
Taiem apoi castraveciorii si gogosarii si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.Trebuie lasate sa se scurga bine astfel incat atnci cand amestecam cu maioneza aceasta sa nu se taie.
Nucile le prajim.....eu am folosit pentru prajire cuprtorul cu microunde(punem miezul de nuca pe o farfurie intinsa, intr-un singur strat.Setam cuptorul cu microunde la temperatura maxima si lasam 1 min.Le amestecam si le mai lasam inca un minut.).Scoatem farfuria cu nuci din cuptor,lasam sa se racoreasca si apoi frecam miezul de nuca intre palme pentru indepartarea cojilor.
Intr-un vas amestecam toate ingrediente....cartofii,morcovul,gogosarii,castraveciorii,porumbul,maslinele si nuca.
Amestecam bine iar mai apoi incorporam maioneza si adaugam sare si piper.
Amestecam bine.
Asezam salata astfel obtinuta pe un platou.
Eu am facut portii mai mici ,folosind o forma rotunda.
Decoram cu feliute de castraveciori,nuca,frunze de patrunjel.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise